Τα όμορφα παραμύθια όμορφα καίγονται
Η πυρκαγιά στις “Πολύχρυσες Μυκήνες”, όπως τις μαθαίναμε στο σχολείο, ήλθε να δώσει την χαριστική βολή στο προεκλογικό και εν μέρει μετεκλογικό αφήγημα της διαχειριστικής αποτελεσματικότητας της νεοφιλελεύθερης ΝΔ και εν συνεχεία του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη, εν αντιθέσει με την ανεπάρκεια και την ανικανότητα των “Συριζομαδουραίων”. Αυτό το κοντράστ το οποίο πρόβαλαν με πάθος τα συστημικά ΜΜΕ, με σημεία αναφοράς την πυρκαγιά στο Μάτι και τις πλημμύρες στην Μάνδρα ,ήταν από τα στοιχεία που έδωσαν ώθηση στη ΝΔ να κατακτήσει το 40% απέναντι σε έναν απαξιωμένο ΣΥΡΙΖΑ. Μερικούς μήνες μετά, στην πρώτη χιονόπτωση που έκοψε την Ελλάδα στα δύο, ο καθηγητής Συνολάκης μίλησε για πρωτοφανή κακοκαιρία. Λίγους μήνες μετά η πλημμύρα στην Εύβοια με τους νεκρούς ήλθε να γκρεμίσει την προπαγάνδα για την Μάνδρα.
Ήταν πάλι ο καθηγητής Συνολάκης ο οποίος μίλησε για πρωτοφανείς συνθήκες από το ύψος του νερού της βροχόπτωσης και έγινε πλέον καταγέλαστος. Ειδικά σε όσους θυμούνται την περισπούδαστη ανάλυση, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πυρκαγιά στο Μάτι και γιατί σύμφωνα με την διεθνή εμπειρία από την Καλιφόρνια μέχρι την Αυστραλία, αν ο κρατικός μηχανισμός επί ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε τέλεια η καταστροφή θα ήταν περιορισμένη ή μπορεί και να μην είχαμε καθόλου νεκρούς. Βασικό σημείο στην ανάλυσή του η έγκαιρη ειδοποίηση των πολιτών με το 112, το οποίο δεν λειτούργησε στην Εύβοια -όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς- για να μην τρομάξουν οι πολίτες.
Το παραμύθι της διαχειριστικής αποτελεσματικότητας του επιτελικού κράτους που βασίστηκε στην γενική απαγόρευση της καραντίνας κατέρρευσε και με την πλήρη ανεπάρκεια που επέδειξε για να διαχειριστεί την επιδημία σε συνθήκες λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας. Γιατί φυσικά μία γενική απαγόρευση συνδυασμένη από ποινές και φόβο θανάτου δεν είναι και δύσκολο να επιβληθεί. Εν κατακλείδι, θεομηνίες, πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί, λιμοί πάντα υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν και θα γίνονται πιο καταστροφικές παρά την εξέλιξη του τεχνικού πολιτισμού, για την ακρίβεια όσο κι αν φαίνεται παράδοξο ακριβώς λόγω αυτού.
Στα καθ ημάς θα αντιμετωπίζονται λιγότερο ή περισσότερο αποτελεσματικά από ένα πλέγμα παραγόντων. Το αστείο είναι τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης που υποστήριζαν και εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι για την κλιματική αλλαγή και για τις παθογένειες δύο αιώνων στο Μάτι έφταιγε η Δούρου και ο Τσίπρας και ότι με τον Μητσοτάκη αυτά τα φαινόμενα θα εξέλιπαν. Δίχως ντροπή και δίχως αίσθηση ευθύνης έναντι των αναγνωστών τους. Κάτι σαν την επανίδρυση του κράτους του Κώστα Καραμανλή που επί των ημερών του κάηκε η Αρχαία Ολυμπία. Τώρα με το επιτελικό κράτος κάηκαν οι Μυκήνες. Τα όμορφα παραμύθια όμορφα καίγονται.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας