Πώς “διαβάζει” η ΝΔ την… σιωπή Τσακαλώτου

Πώς “διαβάζει” η ΝΔ την… σιωπή Τσακαλώτου
Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αποφασίσει να διατηρήσουν ψηλά την... αφωνία του υπουργού Οικονομικών μετά από το Eurogroup, ενώ σημειώνουν με νόημα πως οι διαρροές που κάνει ο ΥΠΟΙΚ κατευθύνονται στο Μαξίμου. "Ταφόπλακα" για την κυβέρνηση η συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ, εκτιμούν στην Πειραιώς. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου στο www.pagenews.gr.

Στην… εξαφάνιση του κ. Ευκλ. Τσακαλώτου και του κ. Χούλιαρακη μετά το Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας, εστιάζει την κριτική της τις τελευταίες ώρες η ΝΔ, θεωρώντας πως -κυρίως- η εκκωφαντική σιωπή του υπουργού Οικονομικών για τα όσα αποφασίσθηκαν στις Βρυξέλλες, επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες ότι η Αθήνα έδωσε τα πάντα στους δανειστές, χωρίς να πάρει τίποτα. 

Στελέχη της ΝΔ δεν αξιολογούν ως σοβαρή την δήλωση (σήμερα) του υπουργού, ο οποίος επέλεξε να σχολιάσει με μια ρήση του Μαρκ Τουέιν πως “οι φήμες για τον πρόωρο θάνατο μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές” την φιλολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με την απουσία του από τον δημόσιο διάλογο. 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει πως ο κ. Τσακαλώτος επειδή γνωρίζει την πλήρη αλήθεια επέλεξε να …εξαφανιστεί αντί να διαφοροποιηθεί δημόσια με τις πανηγυρικές δηλώσεις άλλων υπουργών, όπως του κ. Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος κήρυξε το… τέλος της κρίσης από τα Ιωάννινα. Βουλευτές της ΝΔ σημείωναν εξάλλου ότι η διαρροή του κ. Τσακαλώτου (Εφημερίδα των Συντακτών) δεν απευθύνεται τόσο στη αξιωματική αντιπολίτευση, όσο στην ίδια την κυβέρνηση , μετά την κριτική που του ασκήθηκε και από το Μέγαρο Μαξίμου για την διαπραγματευτική τακτική που εκείνος ακολούθησε.

Σε ό,τι αφορά την ουσία, στη ΝΔ εκτιμούν πως τα όσα αποφάσισαν οι κύριες Μέρκελ και Λαγκάρντ χθες στο Βερολίνο , αποτελούν την “ταφόπλακα” των οποίων προσδοκιών είχε η κυβέρνηση, αφού και το Δ.Ν.Τ θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα με τις δικές του “σκληρές” απαιτήσεις και η συζήτηση για το χρέος παραπέμπεται για μετά το ’18 . Επίσης, τα ίδια πρόσωπα ανέφεραν ότι τώρα πλέον είναι πολύ δύσκολο για τον επικεφαλής της ΕΚΤ κ. Μ. Ντράγκι να δεχθεί την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. “Είμαστε εκεί που ακριβώς ήμασταν πριν από το τελευταίο Εurogroup” , ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, σημειώνοντας παράλληλα πως κανείς δεν γνωρίζει αυτή την ώρα και το ποτέ θα αρχίσουν οι συζητήσεις και το ποτέ θα τελειώσουν.

Ο κ. Μητσοτάκης, σχεδιάζει ήδη τις επόμενες παρεμβάσεις του και σύμφωνα με πληροφορίες θα επιμείνει στην ανάγκη διενέργειας εκλογών, εκτιμώντας ότι η πολιτική αλλαγή ήταν και παραμένει η μόνη λύση. Επίσης, θα θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για το περιεχόμενο των συζητήσεων που θα ξεκινήσουν στη Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα με τους δανειστές και τέλος θα καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως η ΝΔ δεν προτίθεται να ψηφίσει κανένα νέο μέτρο λιτότητας. 

Ήδη στα χέρια των βουλευτών της ΝΔ βρίσκεται non paper με τις επίσημες θέσεις του κόμματος και είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης ζητεί από όλους να τηρήσουν την “γραμμή” έτσι ώστε να υπάρχει σε αυτή την κρίσιμη φάση ενιαίος πολιτικός λόγος. 

Στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι μόνον με ισχυρά επιχειρήματα και ενιαία “γραμμή” μπορεί να αντιμετωπιστεί η κυβερνητική προπαγάνδα και παραπληροφόρηση που υπάρχει σχετικά με τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play