Σε ΦΕΚ οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για την Εκπαίδευση: Ποια τα κριτήρια κατάταξης

Σε ΦΕΚ οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για την Εκπαίδευση: Ποια τα κριτήρια κατάταξης

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

«Πράσινο φως» για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

«Πράσινο φως» για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σηματοδοτεί η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των δύο προκηρύξεων του ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023, με τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους από τις 7 έως τις 31 Μαρτίου.

Το ενδιαφέρον των υποψηφίων είναι τεράστιο και, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θ. Παπαϊωάννου, ο αριθμός των αιτήσεων που αναμένεται να κατατεθούν κυμαίνεται από 150.000 έως 200.000.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει καθορίσει ακόμα τον αριθμό των θέσεων που θα καλυφθούν για την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024 από τους πίνακες κατάταξης που θα διαμορφωθούν μετά την υποβολή των αιτήσεων και με βάση τα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος. Σημειώνεται πάντως ότι από τους πίνακες αυτούς θα γίνουν τόσο οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τις 40.000, όσο και οι διορισμοί των μόνιμων εκπαιδευτικών, για τους οποίους δεν έχει ληφθεί ακόμα η σχετική απόφαση από τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, το οποίο κρατά και τα «κλειδιά» για τα απαιτούμενα κονδύλια.
Τι προβλέπεται

Οι προκηρύξεις που εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ καθορίζουν τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας ΠΕ (2ΓΕ/2023), καθώς και τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, υποψήφιων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73 Πρωτοβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης και κλάδου ΠΕ79 (ειδικότητες ΠΕ 79.01 και ΠΕ 79.02) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση κατηγορίας ΠΕ.

Κριτήρια κατάταξης

Κάθε υποψήφιος, εφόσον κατέχει τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα συμμετοχής / διορισμού, κατατάσσεται κατά κλάδο / ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση για την ειδικότητα ΠΕ79.01, σε αξιολογικούς πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από την αθροιστική βαθμολόγηση των κριτηρίων που δημοσιεύονται στον πίνακα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play