Πινέδα: «Η καλύτερη απόφαση της καριέρας μου να έρθω στην ΑΕΚ»

Πινέδα: «Η καλύτερη απόφαση της καριέρας μου να έρθω στην ΑΕΚ»

Πηγή: EUROKINISI

Ο Ορμπελίν Πινέδα εξέφρασε για ακόμα μια φορά τον ενθουσιασμό του που βρίσκεται στην ΑΕΚ, αποθέωσε τον Αλμέιδα για την εμπιστοσύνη, ενώ άφησε ανοικτό το μέλλον του.

Οι Μεξικανοί είναι… τρελαμένοι με τις φετινές εμφανίσεις του Ορμπελίν Πινέδα στην ΑΕΚ, καθώς ο 26χρονος χαφ έχει αναγεννηθεί μετά τον δανεισμό του στους «κιτρινόμαυρους». Ο Πινέδα, ο οποίος μετράει οκτώ γκολ και τρεις ασίστ με τη φανέλα της Ένωσης, μίλησε στο μεξικανικό Mediotiempo, όπου χαρακτήρισε τη μετακίνησή του στην ΑΕΚ ως την καλύτερη απόφαση της καριέρας του, ενώ αποθέωσε και τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος τον πίστεψε και τον βοήθησε να βρει ξανά τον καλό του εαυτό.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Πήρα την καλύτερη απόφαση της καριέρας μου. Ξεκίνησα με έξι δύσκολους μήνες, αλλά η μεταγραφή στην ΑΕΚ με έκανε πιο δυνατό πνευματικά και με βοήθησε να διατηρήσω το όνειρό μου. Τώρα η σελίδα έχει γυρίσει και όλα είναι διαφορετικά. Παίζω και έχω έναν προπονητή που με έχει βοηθήσει να αποκτήσω αυτοπεποίθηση και έτσι να μπορέσω να ξεπεράσω τα προβλήματα», ανέφερε αρχικά, προσθέτοντας στη συνέχεια:

«Εξαρτάται από σένα να διατηρήσεις τα όνειρά σου και εγώ το έκανα. Δεν με πήρε από κάτω ό,τι συνέβαινε. Το πήρα ως ένα παράδειγμα, πως υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω και σύντομα ανταμείβεσαι. Τώρα πρέπει να το απολαύσω, να μείνω σε ένα υψηλό επίπεδο και να μην επιστρέψω σε αυτό που βίωσα τους πρώτους έξι μήνες (σ.σ. εννοεί το διάστημα που βρισκόταν στη Θέλτα χωρίς να αγωνίζεται)»
Έπειτα ρωτήθηκε και για το μέλλον του καθώς ο δανεισμός στην ΑΕΚ από τη Θέλτα λήγει στο τέλος της σεζόν, με τον Πινέδα να αφήνει τα πάντα ανοικτά: «Το έχω απολαύσει από την πρώτη μου μέρα στην Ελλάδα γιατί ζεις έναν διαφορετικό τύπο ποδοσφαίρου και αντιμετωπίζεις καλές ομάδες. Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να το απολαμβάνω και να πραγματοποιώ καλές εμφανίσεις γιατί αύριο δεν ξέρεις που θα βρίσκεσαι».

Τέλος αναφορικά με την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα, ο Μεξικανός χαφ δήλωσε εντυπωσιασμένος: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οπαδοί των φιλοξενούμενων ομάδων στις εξέδρες λόγω της αντιπαλότητας που υπάρχει. Το πάθος είναι έντονο για τις ομάδες και το ποδόσφαιρο. Ο κόσμος υποστηρίζει την ομάδα του κάθε στιγμή, υπάρχουν βεγγαλικά, καπνογόνα, τα ματς μετά τα γκολ παίρνουν χρόνο για να ξεκινήσουν πάλι με όλο αυτόν τον καπνό και όλο αυτό σου δίνει κίνητρο».

Θυμίζουμε πως ο Πινέδα, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο στη Θέλτα ως το 2027, δεν έχει οψιόν αγοράς από την ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι δεδομένα θα ήθελαν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους και την επόμενη σεζόν, με την παρουσία του Αλμέιδα να είναι κομβική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο από την άλλη σίγουρα αποτελεί μια δύσκολη περίπτωση. Μένει να φανεί πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση μέσα στους επόμενους μήνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play