Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση για πληρωμή και υποβολή δικαιολογητικών

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση για πληρωμή και υποβολή δικαιολογητικών

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για παράταση εξόφλησης στην επιστρεπτέα προκαταβολή και την υποβολή δικαιολογητικών.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για παράταση εξόφλησης στην επιστρεπτέα προκαταβολή και την υποβολή δικαιολογητικών. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport», από 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 31η Μαΐου 2023.

Σε περίπτωση μη υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, η επιχείρηση μπορεί να τα υποβάλει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport», από την 19η Ιουλίου μέχρι την 23η Σεπτεμβρίου 2022, από την 30η Νοεμβρίου 2022 μέχρι και την 30η Δεκεμβρίου 2022 και από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 31η Μαΐου 2023.

Καταβολή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών – Παράταση προθεσμίας

Για τα ποσά που βεβαιώθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα μέχρι και 2 Νοεμβρίου 2022, η προθεσμία καταβολής παρατείνεται ως την 30η Ιουνίου 2023. Σε περίπτωση βεβαίωσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών λόγω μη τήρησης της υποχρέωσης διατήρησης εργαζομένων διενεργείται εκ νέου υπολογισμός.

Εφόσον μετά τον επανυπολογισμό της υποχρέωσης διατήρησης εργαζομένων και την παρέλευση της προθεσμίας της 31ης Μαΐου 2023 για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκύπτει ότι τηρήθηκαν οι υποχρεώσεις της επιχείρησης, το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό που βεβαιώθηκε διαγράφεται με την έκδοση Ατομικού Φύλλου Έκπτωσης (ΑΦΕΚ), από τη ΓΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών και ταυτόχρονα εκδίδεται νέος νόμιμος τίτλος είσπραξης για την επιστροφή του επιστρεπτέου μέρους της ενίσχυσης. Η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού ισχύει μόνο εφόσον τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έχουν υποβληθεί το αργότερο μέχρι και την 23η Σεπτεμβρίου 2022. Ποσά που τυχόν καταβλήθηκαν βάσει του αρχικού τίτλου είσπραξης πιστώνονται στην οφειλή που προκύπτει από τον νέο τίτλο είσπραξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play