Καλάθι του νοικοκυριού: Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή – Ποια προϊόντα προστέθηκαν στη λίστα

Καλάθι του νοικοκυριού: Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή – Ποια προϊόντα προστέθηκαν στη λίστα

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Την επόμενη εβδομάδα θα πάει στη Βουλή η διάταξη νόμου για το καλάθι του νοικοκυριού 

Την επόμενη εβδομάδα θα πάει στη Βουλή η διάταξη νόμου για το καλάθι του νοικοκυριού όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο του Olympia Forum III. Σε ερώτηση σχετικά με την ακρίβεια, ο υπουργός επισήμανε ότι οι συλλογικές αντιδράσεις θα ενταθούν τον χειμώνα διεθνώς, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη έχει μεν πάρει πρωτοβουλίες, αλλά με καθυστέρηση καθώς δεν είναι εύκολο να βρεθεί η κοινή συνισταμένη που απαιτείται. Χαρακτήρισε το ζήτημα των τιμών και τον τρόπο που καθορίζεται διεθνώς «σύνθετο», επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη δεν είναι γραμμική αφού δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις τιμές του φυσικού αερίου σε μία βδομάδα. «Η Ελλάδα θα πάει καλύτερα από ό,τι πιστεύαμε», τόνισε, προσθέτοντας ότι «τα όρια των κυβερνητικών παρεμβάσεων είναι συγκεκριμένα».

Ερωτηθείς για το καλάθι του νοικοκυριού, τόνισε ότι η διάταξη νόμου θα έρθει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, ενώ εξήγησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που ο ίδιος εκτιμά ότι θα βγάλει απόφαση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ποια προϊόντα προστίθενται στη λίστα

Ο αριθμός των προϊόντων του καλαθιού θα παραμείνει ως έχει αν και εξετάζεται να ενταχθούν σε αυτά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τα όσπρια. Εφόσον συμβεί αυτό, οι ίδιες ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως θα βγουν απ’ τη λίστα τα αναψυκτικά και το εμφιαλωμένο νερό, προϊόντα που λόγω του υψηλού ανταγωνισμού και των εκτεταμένων προσφορών έχουν ανατιμηθεί σε μικρότερο βαθμό.

Σε ο,τι αφορά τη λίστα των προϊόντων, στόχος του υπ. Ανάπτυξης είναι να είναι εφικτή με απλές διαδικασίες (πχ με υπουργικές αποφάσεις) η τυχόν τροποποίηση της στο μέλλον. Κάτι που θα βοηθήσει κυρίως σε περιόδους εποχικότητας (πχ γιορτές Χριστουγέννων, Κούλουμα κοκ).

Ποια προϊόντα βγαίνουν από τη λίστα

Ωστόσο, για να μείνει ο αριθμός σταθερός «θα προβούμε σε αφαίρεση κάποιων αγαθών από τη λίστα, προκειμένου να παραμείνει το “καλάθι του νοικοκυριού”, ώστε να είναι αποτελεσματικό στην πράξη» σημειώνει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play