Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Στις 13/11 η λίστα με τους 23 εκλεκτούς της κάθε ομάδας

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Στις 13/11 η λίστα με τους 23 εκλεκτούς της κάθε ομάδας

Πηγή: Αρχείου

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Στις 13 Νοεμβρίου θα πρέπει οι 32 ομοσπονδιακοί προπονητές των ισάριθμων εθνικών ομάδων που έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο να κάνουν γνωστή τη λίστα με τους 23 ποδοσφαιριστές που θα έχουν επιλέξει για το Μουντιάλ

Στις 13 Νοεμβρίου θα πρέπει οι 32 ομοσπονδιακοί προπονητές των ισάριθμων εθνικών ομάδων που έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (21/11-18/12), να κάνουν γνωστή τη λίστα με τους 23 ποδοσφαιριστές που θα έχουν επιλέξει για το Μουντιάλ.

Μπορούν επίσης να δώσουν μία λίστα με λιγότερους παίκτες, την οποία όμως θα συμπληρώσουν μόλις μία ημέρα αργότερα, στις 14 Νοεμβρίου.

Πριν από  αυτή την οριστική λίστα, θα έχει ήδη προηγηθεί μία άλλη από όχι περισσότερους από 35 παίκτες και όπου στοιχεία όπως όνομα, πλήρες επώνυμο του παίκτη, όνομα στη φανέλα, τόπος και ημερομηνία γέννησης, αριθμός διαβατηρίου και ημερομηνία, όνομα και χώρα του συλλόγου, ύψος, βάρος, αριθμός διεθνών αγώνων που επιτεύχθηκαν και αριθμός διεθνών γκολ που σημειώθηκαν, θα σταλούν στη FIFA.

Οι τελικοί 23 παίκτες που προκύπτουν πρέπει να είναι ήδη προηγουμένως σε αυτήν την ευρύτερη λίστα. Στην τελική σύνθεση των 23 ποδοσφαιριστών, τρεις από αυτούς πρέπει να είναι τερματοφύλακες.

Επιπλέον, σε αυτή την οριστική λίστα πρέπει να υπάρχουν το πολύ 27 μέλη που θα είναι μέρος της αποστολής της ομάδας.

Όπως αναφέρεται στους κανονισμούς για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ένας παίκτης που εμφανίζεται στην τελική λίστα μπορεί να αντικατασταθεί μόνο σε περίπτωση τραυματισμού ή σοβαρής ασθένειας έως και 24 ώρες πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα της ομάδας του.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο παίκτης που θα επιλεγεί να αντικαταστήσει τον τραυματισμένο παίκτη δεν χρειάζεται να βρίσκεται στην προηγούμενη λίστα των 35 παικτών.

Η ενδιαφερόμενη Ομοσπονδία πρέπει να ενημερώσει τη FIFA για τους λόγους αυτής της αλλαγής.

Μετά τη λήψη και την αποδοχή της ιατρικής αξιολόγησης, η FIFA Medical, εκπροσωπούμενη από τον επικεφαλής ιατρό, θα καθορίσει εάν ο τραυματισμός ή η ασθένεια είναι αρκετά σοβαρή ώστε να εμποδίσει τον παίκτη να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στον αναπληρωματικό παίκτη θα εκχωρηθεί ο αριθμός φανέλας του τραυματία παίκτη που αντικαθίσταται. Οι τραυματισμένοι παίκτες που αντικαθίστανται πρέπει να επιστρέψουν τη διαπίστευσή τους στη FIFA και δεν θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ακόμη και αν αναρρώσουν κατά τη διάρκειά του.

Κάθε ομάδα που συμμετέχει στην τελική φάση πρέπει να φτάσει στο Κατάρ τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play