Κινούμαι ηλεκτρικά 2: Πώς θα πάρετε την επιδότηση για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δίκυκλο, ποδήλατο

Κινούμαι ηλεκτρικά 2: Πώς θα πάρετε την επιδότηση για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δίκυκλο, ποδήλατο

Πηγή: Pixabay

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος “Κινούμαι ηλεκτρικά” ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με αρχικό προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στη διεύθυνση https://kinoumeilektrika2.gov.gr/index.html. Το ποσοστό επιδότησης για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τα φυσικά πρόσωπα είναι 30% επί της λιανικής τιμής προ φόρων, με μέγιστο ποσό επιδότησης τις 8.000 ευρώ ενώ παρέχεται επιπλέον επιδότηση 1000 ευρώ αν η αγορά συνοδεύεται με απόσυρση και άλλα 500 ευρώ για αγορά έξυπνου φορτιστή. Συνεπώς το μέγιστο ποσό της επιδότησης για φυσικά πρόσωπα μπορεί να φθάσει μέχρι 9.500 ευρώ.

Ποιες είναι οι επιδοτήσεις για τα φυσικά πρόσωπα

  • έως 40% και με μέγιστο ποσό τις 3.000€ για την αγορά δικύκλων και τρικύκλων κατηγορίας L5e έως L7e (επαγγελματικά ηλεκτρικά τρίκυκλα και τα μικροαυτοκίνητα)
  • έως 30% και με μέγιστο ποσό επιδότησης 800€ για την αγορά ηλεκτρικών δικύκλων κατηγορίας L1e έως L4e 40% για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, με μέγιστο ποσό επιδότησης 800€

Το χρονικό διάστημα που ο ωφελούμενος, είτε είναι φυσικό πρόσωπο είτε εταιρία, πρέπει να έχει στην κυριότητά του κάποιο όχημα που θα αποκτήσει με επιδότηση μέσω της δράσης «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ – Β’ ΚΥΚΛΟΣ»

Το φυσικό πρόσωπο μπορεί να μεταπωλήσει το όχημα, που θα αποκτήσει με επιδότηση μέσω της εν λόγω δράσης, μετά από την παρέλευση ενός έτους και η εταιρία μετά την παρέλευση δυο ετών.

Τι ισχύει για τις αιτήσεις

Κάθε ένας ωφελούμενος, που είναι φυσικό πρόσωπο, έχει το δικαίωμα να υποβάλλει μία αίτηση κάνοντας χρήση του ΑΦΜ του, με σκοπό την αγορά ενός (1) οχήματος (Κατηγορία Α). Κάθε ένας ωφελούμενος, που είναι εταιρία, μπορεί να υποβάλλει έως δυο αιτήσεις, χρησιμοποιώντας το ΑΦΜ της εταιρίας κατά τη διάρκεια της δράσης, υπό την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς το αρχικό αίτημα υπαγωγής και η καταβολή της ανάλογης επιδότησης (Κατηγορία Β).

Η εταιρία δεν έχει όριο οχημάτων που μπορεί να αιτηθεί. Η εταιρία έχει δικαίωμα να αιτηθεί την επιδότηση για ισόποσο αριθμό έξυπνων σημείων επαναφόρτισης με τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που έχει αιτηθεί. Ωστόσο, υποχρεούνται στην τήρηση Κανονισμού για ενισχύσεις ήσσονος σημασίας ΕΕ 1407/2013 της Επιτροπής της 18ης Δεκεμβρίου 2013 (de minimis).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play