Τιμολόγια ρεύματος: Σε τελικές τιμές κάτω από 20 λεπτά ανά κιλοβατώρα στοχεύει η κυβέρνηση

Τιμολόγια ρεύματος: Σε τελικές τιμές κάτω από 20 λεπτά ανά κιλοβατώρα στοχεύει η κυβέρνηση

Πηγή: Pixabay/Eurokinissi

Σε τελικές τιμές κάτω από είκοσι λεπτά ανά κιλοβατώρα στοχεύει η κυβέρνηση τον Αύγουστο

Σε τελικές τιμές κάτω από είκοσι λεπτά ανά κιλοβατώρα στοχεύει η κυβέρνηση τον Αύγουστο, μετά την εφαρμογή των επιδοτήσεων στα τιμολόγια ρεύματος. Οι ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα από τους προμηθευτές ρεύματος που αφορούν τα τιμολόγια χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής.

Τα τιμολόγια θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη Δευτέρα, 1η Αυγούστου τα οποία αναμένονται αρκετά υψηλότερα – στην περιοχή των 50 λεπτών ανά κιλοβατώρα – αλλά οι τελικές τιμές θα συγκρατηθούν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα μετά την εφαρμογή των επιδοτήσεων.

Στο εξής, οι πάροχοι θα πρέπει να αναρτούν στην ιστοσελίδα τους το κόστος της κιλοβατώρας έως τις 20 κάθε μήνα, κάτι που  σημαίνει ότι καλούνται να προβλέψουν τις τιμές 10 ημέρες πριν την εφαρμογή τους. Οι χρεώσεις που θα ανακοινωθούν σήμερα από τους παρόχους θα ισχύουν για τον επόμενο μήνα, επομένως για τα τιμολόγια Σεπτεμβρίου οι τιμές θα καθοριστούν έως τις 20 Αυγούστου.

Η πρεμιέρα του νέου συστήματος, υπολογίζεται να γίνει σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές που εκτιμάται ότι θα είναι άνω από 0,50 ευρώ ανά κιλοβατώρα χωρίς κάποιοι να αποκλείουν να φτάσουν ακόμη και τα 0,60 ευρώ.

Ο κυριότερος λόγος είναι οι πολύ ανεβασμένες διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου (ΤΤF) που φτάνουν τα 160 ευρώ η μεγαβατώρα και ενσωματώνουν την μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από τις ρωσικές εξαγωγές και την τροφοδοσία της Ευρώπης και επηρεάζουν και τις τιμές ηλεκτρισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play