Επιδοτήσεις ενέργειας Αύγουστος: Δείτε live τις ανακοινώσεις από τον Κώστα Σκρέκα

Επιδοτήσεις ενέργειας Αύγουστος: Δείτε live τις ανακοινώσεις από τον Κώστα Σκρέκα

Πηγή: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε τις νέες επιδοτήσεις

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε τις νέες επιδοτήσεις που αφορούν τους λογαριασμούς ρεύματος για τον Αύγουστο. Η συνολική στήριξη ανέρχεται στα 1,136 δισ. απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης για όλους τους καταναλωτές, για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες. Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας ανάρτησαν στις ιστοσελίδες τους τους νέους τιμοκαταλόγους για τους πελάτες τους στη χαμηλή και μέση τάση, καθώς τίθενται από σήμερα Δευτέρα και στη λιανική αγορά ρεύματος τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό των αυξήσεων που έχουν πυροδοτήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα παιχνίδια του Πούτιν με τις στρόφιγγες των αγωγών αερίου.

Πως κυμαίνονται οι νέες τιμές

Στα 0,495Euro/kWh είναι το τιμολόγιο της Ήρων για τον επόμενο μήνα, στα 0,54913 Euro/kWh της Protergia, ενώ αναμένεται σταδιακά η ανακοίνωση των τιμολογίων από όλους τους προμηθευτές. Σημειώνεται ότι ισχύουν περαιτέρω διαφοροποιήσεις στις χρεώσεις των παγίων ανά προμηθευτή.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, τα τιμολόγια από τον Αύγουστο και μετά δεν θα έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής και θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων από το σύνολο των προμηθευτών, ενώ οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή χωρίς προϋποθέσεις. Τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν έως τις 20 Αυγούστου

Το όφελος για τους πολίτες από την εφαρμογή του νέου συστήματος στήριξης όλων των νοικοκυριών ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Για τον μήνα Αύγουστο η συνολική επιδότηση αγγίζει το ποσό των 1,136 δισ. ευρώ απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης για όλους τους καταναλωτές, για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play