ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές: 18,1 εκατομμύρια σε 1.098 παραγωγούς
Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν 1.098 παραγωγοί καθώς θα προχωρήσει σε πληρωμές ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Το ποσό των 18.130.565,22 ευρώ πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 5 έως τις 12 Μαΐου. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων είναι 1.098 παραγωγοί, αρκετοί εκ των οποίων πληρώθηκαν για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα των νέων αγροτών.
Πληρωμές έγιναν επίσης στα σχέδια βελτίωσης, σε επενδυτικά προγράμματα, σε ομάδες leader και ακόμη σε μεταφορικά, γενετικούς πόρους κ.α.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέσω του gov.gr οι επιδοτήσεις των αγροτών
Οι δικαιούχοι, καθώς και περισσότερα από 490 Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μπορούν να προχωρήσουν στην οριστική υποβολή των δηλώσεων. Οι αιτήσεις των δικαιούχων στο κυβερνητικό νέφος (gov.gr) αφορούν την λήψη των άμεσων επιδοτήσεων.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, που οι δικαιούχοι κοινοτικών ενισχύσεων αγρότες, έχουν πραγματικά όλη την υποστήριξη για την απ’ ευθείας και χωρίς μεσάζοντες και χρεώσεις, υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης. Κι αυτό, όπως αναφέρεται αρμοδίως, είναι μόνο η αρχή.
Τι παρέχει η νέα διαδικασία για τις ενισχύσεις
Με τη νέα διαδικασία, ο αγρότης μπορεί πλέον να υποβάλει την αίτησή του διαδικτυακά, είτε ο ίδιος, είτε με τη συνδρομή των πιστοποιημένων Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ). Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται μέσω του eae.opekepe.gov.gr, με τη χρήση των κωδικών Taxisnet. Όλες οι διαδικασίες θα πραγματοποιούνται ψηφιακά, με αμεσότητα, ταχύτητα, διαφάνεια και χωρίς επιβαρύνσεις.
Ικανοποιείται έτσι, ένα πάγιο αίτημα των αγροτών της χώρας και των 412 ΚΥΔ που ήδη λειτουργούν, ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό και εξοικονομώντας σημαντικούς πόρους. Περαιτέρω, ενισχύεται ο θεσμικός ρόλος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), μειώνοντας σημαντικά το λειτουργικό κόστος και διευκολύνοντας τη διασταύρωση των στοιχείων.
Η υλοποίηση της πλατφόρμας έγινε από τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αξιοποιώντας και ενσωματώνοντας όλα τα νέα προηγμένα δεδομένα και εργαλεία και φιλοξενείται στις υποδομές του Ενιαίου Κυβερνητικού Νέφους (G-Cloud).
Με αυτό τον τρόπο, υλοποιείται μια ψηφιακή διαρθρωτική παρέμβαση στον αγροτικό τομέα και εκπληρώνεται η κυβερνητική δέσμευση για μετάβαση των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης σε δημόσιο υπολογιστικό νέφος.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας