Ουκρανία Ρωσία: Το πετρέλαιο υποχωρεί 2% καθώς οι συνομιλίες του Ιράν αντισταθμίζουν την κρίση

Ουκρανία Ρωσία: Το πετρέλαιο υποχωρεί 2% καθώς οι συνομιλίες του Ιράν αντισταθμίζουν την κρίση
Ουκρανία Ρωσία: Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περίπου 2% την Πέμπτη.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περίπου 2% την Πέμπτη, καθώς οι συνομιλίες για την αναζωπύρωση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν εισήλθαν στα τελικά τους στάδια που θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν περισσότερες προμήθειες αργού, αλλά οι απώλειες περιορίστηκαν από την ένταση μεταξύ της κορυφαίας εξαγωγικής ενέργειας Ρωσίας και της Δύσης για την Ουκρανία.

Η αγορά πετρελαίου είναι κλειδωμένη σε μια διελκυστίνδα μεταξύ της ελάφρυνσης των ιρανικών κυρώσεων και των εντάσεων Ρωσίας-Ουκρανίας. Και οι δύο δείκτες αναφοράς ανέβηκαν στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Σεπτέμβριο του 2014 νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και αμφότεροι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ακραία οπισθοδρόμηση τους επόμενους μήνες, μια δομή αγοράς όπου τα έγκαιρα συμβόλαια είναι πιο ακριβά από αυτά για μεταγενέστερες ημερομηνίες, υποδηλώνοντας περιορισμένη προσφορά.

Η τιμή θα μπορούσε ήδη να είναι σε τριψήφιο έδαφος αν όχι οι πυρηνικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν αναλυτής αγοράς σημειώνοντας ότι «θα μπορούσε να σημαίνει περίπου 1,3 εκατομμύρια βαρέλια αργού την ημέρα γρήγορα επανεισέρχεται στην αγορά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο μέσον των τελευταίων σταδίων» των έμμεσων συνομιλιών με το Ιράν, με στόχο τη διάσωση μιας συμφωνίας του 2015 που περιορίζει τις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης.

Με μια νέα συμφωνία πιθανώς στον ορίζοντα, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είχε συνομιλίες για την επανέναρξη των εισαγωγών ιρανικού αργού πετρελαίου και την αποδέσμευση των ιρανικών κεφαλαίων. Η Νότια Κορέα ήταν προηγουμένως ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές πετρελαίου της Τεχεράνης στην Ασία. Ωστόσο, η ένταση για μια πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνέχισε να υποστηρίζει τις αγορές πετρελαίου λόγω της πιθανής διακοπής του ενεργειακού εφοδιασμού. Η Ρωσία αρνείται ότι σχεδιάζει να εισβάλει στη γείτονά της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι υπάρχουν όλες οι ενδείξεις ότι η Ρωσία σχεδίαζε να εισβάλει στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες και προετοιμάζει ένα πρόσχημα για να το δικαιολογήσει, αφού ουκρανικές δυνάμεις και  αντάρτες αντάλλαξαν πυρά στην ανατολική Ουκρανία.

Ουκρανία: Η Μόσχα αποσύρει στρατεύματα από την Κριμαία

Με τον φόβο ενός επικείμενου πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, να κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα, ορισμένα από τα ρωσικά στρατεύματα που συμμετείχαν σε ασκήσεις στην Κριμαία, τη χερσόνησο που η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, επέστρεψαν στη βάση τους στην Τσετσενία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play