ΗΠΑ: Οι τράπεζες της Wall Street είναι επιφυλακτικές για πληθωρισμό και οικονομία

ΗΠΑ: Οι τράπεζες της Wall Street είναι επιφυλακτικές για πληθωρισμό και οικονομία
ΗΠΑ: Παρά τους υγιείς αγωγούς επενδυτικής τραπεζικής και τη συνεχιζόμενη αύξηση των δανείων, οι κορυφαίες τράπεζες της Wall Street εξέφρασαν ανησυχίες για το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Παρά τους υγιείς αγωγούς επενδυτικής τραπεζικής και τη συνεχιζόμενη αύξηση των δανείων, οι κορυφαίες τράπεζες της Wall Street εξέφρασαν ανησυχίες για το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τα τραπεζικά κέρδη ήταν μικτά τον περασμένο μήνα. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιδιώκει τώρα να αυξήσει επιθετικά τα επιτόκια και οι τράπεζες αντιμετωπίζουν επί του παρόντος τον υψηλό πληθωρισμό.

Ορισμένα στέλεχη ανέφεραν ότι «Μεταβαίνουμε από ένα περιβάλλον με πολύ εύκολο χρήμα, κάτω από τον πληθωρισμό τάσης, σε ένα περιβάλλον που έχει πιο σφιχτό χρήμα και υψηλότερη τάση πληθωρισμού. Άλλο στέλεχος δήλωσε ότι: «Πρέπει να εκτελέσουμε αυτά τα σενάρια». Η ύφεση θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον κλάδο. Δεν σκοπεύουν να το κάνουν αυτό. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνουν μια αξιοθαύμαστη δουλειά στον χειρισμό του. Αυτό είναι το στρες τεστ και λειτουργεί.

Ο πληθωρισμός και οι φόβοι για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων της Fed προκάλεσαν την κατάρρευση των αγορών φέτος. Η εμπορική δραστηριότητα δεν ήταν τόσο υψηλή όσο το 2021, αλλά ήταν «ακόμη αρκετά ενεργή», ενώ η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών μέχρι στιγμής ήταν «αρκετά υψηλή», είπε. Είπε ότι φέτος θα εκδοθούν λιγότερα μετοχικά κεφάλαια. Τα χαρτοφυλάκια καταναλωτών και ακινήτων συνεχίζουν να αποδίδουν καλά, αλλά ο «αυτόματος χώρος», ο οποίος είναι αρκετά μικρός σε σύγκριση με τον ισολογισμό, στο κάτω μέρος του βιβλίου μπορεί να δεις κάποιο θόρυβο.

Η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου της τράπεζας για απόδοση 15% για τα υλικά ίδια κεφάλαια. Οι τράπεζες κερδίζουν περισσότερα όταν αυξάνονται τα επιτόκια, επειδή εκμεταλλεύονται τη διαφορά στους τόκους που χρεώνουν οι τράπεζες στους πελάτες και στο τι μπορούν να επενδύσουν για να κερδίσουν τόκους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play