Ελλάδα startups: Η Ελλάδα στο χάρτη των επενδύσεων σε data centers, startups και hubs

Ελλάδα startups: Η Ελλάδα στο χάρτη των επενδύσεων σε data centers, startups και hubs
Ελλάδα startups: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στο τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας. Με βάση τα τελευταία στοιχεία και δεδομένα, όπως, καταγράφονται στον ευρωπαϊκό χάρτη επενδύσεων, η χώρα μας, βρίσκεται στην 3η θέση ανάμεσα στις χώρες των 27.

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στο τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας. Με βάση τα τελευταία στοιχεία και δεδομένα, όπως, καταγράφονται στον ευρωπαϊκό χάρτη επενδύσεων, η χώρα μας, βρίσκεται στην 3η θέση ανάμεσα στις χώρες των 27. Συγκεκριμένα και με βάση την απόφαση για μεγάλη ενίσχυση στους συγκεκριμένους τομείς, οι πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού για Ε&Α στην Ελλάδα αποτελούν το 0,89% του ΑΕΠ και την κατατάσσουν πλέον στην 3η θέση στην Ε.Ε. των 27, πάνω από τον Μ.Ο. της Ευρώπης των 27 (0,67%) αλλά και της Ευρωζώνης (0,69%). Αντίστοιχα, αποτελούν το 1,48 % του συνόλου των δημοσίων δαπανών και φέρνουν την Ελλάδα στην 8η θέση στην Ευρώπη των 27, πάνω από το σχετικό Μ.Ο. της Ένωσης (1,42%) καθώς και της Ευρωζώνης (1,46%).

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:«Όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τη μεταφορά της τότε ΓΓΕΤ στο Υπουργείο Ανάπτυξης, πολλοί είχαν απορήσει. Ήταν όμως μία κίνηση που αποδείκνυε το προσωπικό του ενδιαφέρον και όλης της κυβερνήσεως για να φέρουμε την έρευνα και την τεχνολογία σε ένα νέο επίπεδο, σε μία νέα πραγματικότητα σε σχέση με το μίζερο παρελθόν. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που 2,5 χρόνια μετά η Ελλάδα έχει μπει πια στο χάρτη των επενδύσεων και σε data centers, startups και hubs και που με την αύξηση των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού δείχνει το ίδιο το κράτος πόσο πολύ θέλει να επενδύσει στην έρευνα και την τεχνολογία. Αυτός είναι ο δρόμος για την Ελλάδα του μέλλοντος, ο δρόμος για μια Ελλάδα που θα παράγει καλοπληρωμένες νέες θέσεις εργασίας και όχι μόνο δεν θα διώχνει τα παιδιά της αλλά θα προσελκύει τα καλύτερα μυαλά από το εξωτερικό στην Ελλάδα.»

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω διαγράμματα:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play