Ηλεκτρονικό εμπόριο: Αυτά είναι τα προϊόντα που είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση το 2021 στην Ελλάδα

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Αυτά είναι τα προϊόντα που είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση το 2021 στην Ελλάδα
Ηλεκτρονικό εμπόριο: Περίπου στα 14 δισεκατομμύρια εκτιμάται ότι ανήλθε η συνολική αξία του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα. Μετά από εξαμηνιαία έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν σε συνεργασία και με άλλους φορείς το 2021 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για την Ελλάδα.

Περίπου στα 14 δισεκατομμύρια εκτιμάται ότι ανήλθε η συνολική αξία του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα. Μετά από εξαμηνιαία έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν σε συνεργασία και με άλλους φορείς το 2021 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για την Ελλάδα.

Η έρευνα καταγραφής των online καταναλωτικών τάσεων στο λιανεμπόριο (ηλεκτρονικό εμπόριο B-C) πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο 2021 σε πανελλήνιο δείγμα 859 χρηστών του διαδικτύου με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Γεώργιο Δουκίδη.

Τι έδειξαν τα στοιχεία

Περίπου 6 στους 10 χρήστες του διαδικτύου χαρακτηρίζονται πλέον online αγοραστές. Τα σημαντικά αυτά ποσοστά είναι ακόμη μακριά από τα αντίστοιχα των ώριμων αγορών της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης όπου 8 στους 10 πολίτες πλέον κάνουν αγορές διαδικτυακά.

Τουλάχιστον 1 στους 3 online καταναλωτές θεωρούνται πλέον ιδιαίτερα προχωρημένοι αφού οι ηλεκτρονικές τους αγορές αντιπροσωπεύουν πάνω από το 20% των συνολικών τους αγορών. Μάλιστα για όλους τους online καταναλωτές κατά μέσο όρο οι ηλεκτρονικές αγορές αντιπροσωπεύουν πλέον το 10% των συνολικών τους αγορών, ποσοστό που παραμένει στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο του Ιουνίου 2021. Ξάνθη

Ποια προϊόντα αγόρασαν οι Έλληνες περισσότερο διαδικτυακά

Σύμφωνα με την έρευνα, τα ποσοστά αγορών μέσω διαδικτύου ανά κατηγορία προϊόντων/υπηρεσιών τον Δεκέμβριο 2021 είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τον Ιούλιο του 2021 και κάπως μειωμένα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στις κατηγορίες εισιτήρια-ξενοδοχεία με 45% και ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά είδη με 34%. Ακολουθούν τα είδη ρουχισμού με 20%, τα παιχνίδια-είδη δώρων- κοσμήματα με 17%, τα είδη προσωπικής περιποίησης με 13%, τα έπιπλα με 13%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play