Κομισιόν: Προτείνει διαφορετικό όριο χρέους για κάθε χώρα με το σύμφωνο σταθερότητας
Διαφορετικό όριο χρέους για κάθε χώρα προτείνει ο Επίτροπος Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Πάολο Τζεντιλόνι. Ο κ. Τζεντιλόνι θέλει να μπουν όρια χρέους σε μεμονωμένη βάση για τα κράτη μέλη, στο πλαίσιο της προτεινόμενης αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ που σκοπεύει να παρουσιάσει γύρω στα μέσα του 2022.
Μάλιστα, ζήτησε το Νοέμβριο να υπάρξει συζήτηση συζήτηση για την αναθεώρηση των κανόνων για το χρέος λόγω των οικονομικών πιέσεων που προκαλεί ο κορωνοϊός.
«Δεν μπορούμε να βάλουμε όλες τις χώρες στο ίδιο τσουβάλι. Οι διαφορές στα τρέχοντα επίπεδα χρέους είναι πολύ μεγάλες για να γίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Τζεντιλόνι στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Τα προγράμματα κρατικής υποστήριξης και επενδύσεων για να αντισταθμιστεί η οικονομική επίπτωση του κορωνοϊού έχουν στείλει στα ύψη τα χρέη πολλών χωρών της ΕΕ.
Η μεταρρύθμισή του θα θέτει ξεχωριστούς στόχους χρέους για κάθε χώρα, προσθέτοντας πως η Κομισιόν θα αποκτήσει πιο αποτελεσματικά εργαλεία για να επιβάλλει τους κανόνες των προϋπολογισμών.
Τζεντιλόνι: Αυστηροί έλεγχοι στα εισαγόμενα προϊόντα
Αυστηρούς ελέγχους στα εισαγόμενα προϊόντα CBAM ήταν η απάντηση του Πάολο Τζεντιλόνι σε 12 ευρωβουλευτές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωβουλευτής της ΝΔ και ΕΛΚ κ. Μαρίας Σπυράκη, ανέφερε τα εξής : «Σταδιακά κατά τη διάρκεια δεκαετούς περιόδου, αρχής γενομένης από το 2026, ο Μηχανισμός Συνοριακής Προσαρμογής Άνθρακα (Carbon Border Adjustment Mechanism-CBAM) θα αντικαταστήσει τη δωρεάν κατανομή δικαιωμάτων στο πλαίσιο του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της ΕΕ στους τομείς του CBAM», επιβεβαιώνει ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι, «στέλνοντας μήνυμα και προς τη βιομηχανία της ΕΕ, αλλά και προς τη βιομηχανία τρίτων χωρών που εξάγει προϊόντα στην ΕΕ τα οποία εντάσσονται στο CBAM».
Αυτό αναφέρει ο κ. Τζεντιλόνι στην απάντηση που έδωσε σε ερώτηση 12 ευρωβουλευτών, μεταξύ αυτών και η κ. Σπυράκη, «για τα μέτρα της Κομισιόν που διασφαλίζουν τη δίκαιη εφαρμογή του Μηχανισμού Συνοριακής Προσαρμογής Άνθρακα και ισότιμους όρους ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών της ΕΕ και των ξένων εταιρειών».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας