ΙΟΒΕ: Προβλέπει ανάπτυξη για την ελληνική οικονομία

ΙΟΒΕ: Προβλέπει ανάπτυξη για την ελληνική οικονομία
ΙΟΒΕ: Ανάπτυξη 4% για το 2022 προβλέπει ο ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεσή του.

Ανάπτυξη 4% για το 2022 προβλέπει ο ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεσή του. Ταυτόχρονα η εκτίμηση για το ποσοστό της ανεργίας το 2022, στο βασικό σενάριο αναμένεται να διαμορφωθεί στην περιοχή του 14,3%.

Τι αναφέρουν στελέχη του ΙΟΒΕ

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, καθηγητής κ. Νίκος Βέττας, σημειώνει πως η πανδημία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Οι ανθρώπινες απώλειες καθημερινά είναι υπερβολικά υψηλές για να αγνοηθούν και νέες εξάρσεις του προβλήματος δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το τρέχον έτος είναι ισχυρή με μεγέθυνση του πραγματικού ΑΕΠ που μπορεί να αναμένεται στην περιοχή 8-8,5%, και σε συνέχεια συρρίκνωσής του κατά 9% το προηγούμενο έτος. Τόσο η φετινή ανάκαμψη όσο και η περυσινή ύφεση είναι από τις ισχυρότερες στην Ευρωζώνη, είπε ο κ.Βέττας.

Τι είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του ΙΟΒΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής οικονομίας. Κατά την τοποθέτηση του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι “Έχει μεγάλη σημασία να μείνουμε μακριά από την ακραία πόλωση και τους διχασμούς”.

Πιο συγκεκριμένα, την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε ένα νέο οικονομικό άλμα την επόμενη δεκαετία υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Ελληνική Κοινωνία: Από τη σπορά στην καρποφορία», που διοργάνωσε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι η χώρα δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τους «ευρωπαικούς μέσους όρους» καθώς έχει τις δυνατότητες να διακριθεί στον τομέα της οικονομίας αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα ενώ σημείωσε με έμφαση ότι για να επιτευχθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι απαιτείται η δημόσια πολιτική να διαθέτει τεχνοκρατικά στοιχεία και να σταματήσουν να μας καταδιώκουν τα στερεότυπα του ανταγωνισμού μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play