Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πως θα λειτουργεί και πότε θα τεθεί σε εφαρμογή

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πως θα λειτουργεί και πότε θα τεθεί σε εφαρμογή
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι και αυτή μέρος των νέων αλλαγών που συμπεριλαμβάνονται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι και αυτή μέρος των νέων αλλαγών που συμπεριλαμβάνονται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε χθες κατά την παρουσίαση του σχεδίου που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και στην ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Τι είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που θα εφαρμοστεί από το νέο έτος, συγκεκριμένα από τις αρχές του 2022 για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας ενώ εγγυάται και την τήρηση του ωραρίου εργασίας.

Το επόμενο διάστημα θα γίνει παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής του Εργάνη, χάρη στην οποία οι εργαζόμενοι θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία που δηλώνουν οι εργοδότες για την απασχόλησή τους. Στόχος σύντομα το μέτρο να καλύπτει το σύνολο της αγοράς εργασίας. Ο προϋπολογισμός είναι 8 εκατ. ευρώ και οι ωφελούμενοι είναι περισσότεροι από 2 εκατ. μισθωτοί.

Τι θα τεθεί σε ισχύ από το 2022

Από το 2022 θα ισχύουν τα εξής:

  • Παρουσίαση του web app στην ΕΡΓΑΝΗ τις ερχόμενες εβδομάδες. Οι εργαζόμενοι θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία που δηλώνουν οι εργοδότες για την απασχόλησή τους.
  • Πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας
  • Στόχος είναι να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς εργασίας

Χατζηδάκης: Θα δημιουργηθούν 74.000 θέσεις εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε χθες κατά την παρουσίαση του σχεδίου ότι θα δημιουργηθούν επιπλέον 74.000 θέσεις εργασίας ενώ θα δημιουργηθούν έξι πυλώνες οι οποίοι μεταξύ άλλων αναφέρονται στους εργαζομένους, στις μητέρες, στα παιδιά, στους ανέργους κ.α.

Πολύ μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί και σε ένα άλλο αντικείμενο αυτό της κατάρτισης.  «Η κατάρτιση σταματά να είναι πλάκα και ευκαιρία για πρόσθετο εισόδημα Γίνεται όπλο για τη νέα οικονομία του αύριο- τόνισε ο κ. Χατζηδάκης- Τα πιστοποιητικά θα δείχνουν ότι οι καταρτιζόμενοι έχουν αποκτήσει γνώσεις που η αγορά θα ανταμείψει. Σε πρώτη φάση συνεργαστήκαμε με κολοσσούς όπως η amazon και η google . Kανένας πάροχος δεν αποκλείεται αλλά ο πήχης πρέπει να ανέβει. Θα υπάρχει διαρκής αξιολόγηση και πιστοποίηση για τους παρόχους και τους καταρτιζόμενους» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play