NBA: Πως βγαίνει το πρόγραμμα των αγώνων
Το NBA ξεκινά στις 19 Οκτωβρίου και οι ομάδες ετοιμάζονται πυρετωδώς για άλλη μια χρονιά θεάματος. Η ευθύνη για το πρόγραμμα κάθε σεζόν βαραίνει, αρχικά δύο άτομα. Τον Τομ Καρέλι, αντιπρόεδρο της διαχείρισης του προγράμματος και τον Έβαν Ουόλς, εκτελεστικό αντιπρόεδρο μπασκετικής στρατηγικής και αναλύσεων. Ο τελευταίος διαθέτει και άλλο ένα άτομο στην ομάδα του, τον άνθρωπο που «προσέχει» τον υπολογιστή.
Ο υπολογιστής λαμβάνει τις πληροφορίες με τις προτιμήσεις, όσα επιτρέπονται και όσα απαγορεύονται και βγάζει ένα πρόγραμμα. Οι τρεις τους το… ξεκοκαλίζουν και το στέλνουν πίσω για διορθώσεις. Μία απαραίτητη διαδικασία, ακόμη και αν μιλάμε για τεχνητή νοημοσύνη.
Όπως αναφέρει το gazzetta, το πλήθος των αγώνων είναι 1.230. Σε διάστημα 174 ημερών. Με κάθε ομάδα να έχει στο καλαντάρι της 82 αναμετρήσεις. Η 75η σεζόν του ΝΒΑ, ιστορική από κάθε άποψη, επαναφέρει το κανονικό πρόγραμμα, μετά τις δύο τελευταίες σεζόν του κορωνοϊού. Και γιορτάζει μία σημαντική στιγμή στην ιστορία του αθλήματος.
NBA: Πως μοιράζονται οι αγώνες
- 16 αγώνες, τέσσερα ματς με κάθε έναν από τους αντιπάλους της ίδιας περιφέρειας
- 30 αγώνες, εντός και εκτός έδρας, απέναντι στους 15 αντιπάλους της άλλης περιφέρειας
- 36 αγώνες, κόντρα στους 10 αντιπάλους που απομένουν: με έξι απ’ αυτούς θα δώσουν από 4 αγώνες (4Χ6=24) και με τους υπόλοιπους από τρία ματς (3Χ4=12).
«Φρέσκια», «κουρασμένη», «ισόπαλο». Αυτές είναι οι μονάδες μέτρησης για μία κατάσταση back2back. Αν για παράδειγμα, μία ομάδα έχει αγωνιστεί το προηγούμενο βράδυ, αλλά η επόμενη αντίπαλός της, όχι, τότε κρίνεται ως «κουρασμένη». Το αντίθετο ενδεχόμενο είναι το «φρέσκο». Και φυσικά, η ισοπαλία αφορά τον αγώνα και για τις δύο ομάδες το αμέσως προηγούμενο βράδυ. Τα τελευταία χρόνια το ΝΒΑ προσπαθεί να μειώσει τα back2back παιχνίδια. Δηλαδή δύο ματς σε δύο ημέρες. Το 2014 κάθε ομάδα είχε 20 διπλά ματς. Πλέον, ο μέσος όρος είναι στα 13.5, με κάθε ομάδα να έχει από 12 έως 15.
Το ΝΒΑ κοκκινίζει οτιδήποτε «απαγορεύεται», πράσινο ό,τι επιτρέπεται και κίτρινα όσα είναι στη μέση και μπορούν να εφαρμοστούν. Κάπως έτσι, φροντίζει να μετράει την απόσταση ενός ταξιδιού, την τοποθεσία των αεροδρομίων. Κάπως έτσι, στο πρόγραμμα είναι κυκλωμένα με κόκκινο μαρκαδόρο τα back2back ταξίδια σε Ντένβερ ή Πόρτλαντ. Τα ταξίδια είναι πολύωρα, η ώρα αλλάζει (μία ώρα χάνεται), το αεροδρόμιο του Ντένβερ είναι απομακρυσμένο από την πόλη, ενώ υπάρχει και ο παράγοντας υψόμετρο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας