Παναθηναϊκός: Έκανε δικό του τον Παλάσιος

Παναθηναϊκός: Έκανε δικό του τον Παλάσιος
Παναθηναϊκός: Οι πράσινοι απέκτησαν τον Σεμπαστιάν Παλάσιος, ο οποίος ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα.

Στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου ο Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία με την Ιντεπεντιέντε για την απόκτηση του Σεμπαστιάν Παλάσιος. Οι πράσινοι διαπραγματεύτηκαν με την ομάδα της Αργεντινής και με τη μεξικάνικη Πατσούκα που είχε το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη και ολοκλήρωσαν θετικά τη μεταγραφική υπόθεση.

Ο 29χρονος εξτρέμ αναμένεται στην Αθήνα το σαββατοκύριακο για να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στην ομάδα της Λεωφόρου, αφού τα συμβόλαια συνεργασίας έχουν ήδη υπογραφεί μέσω e-mail.

Ο παίκτης θα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 με το Τριφύλλι να αποκτά τα πλήρη δικαιώματα του Αργεντινού άσου και την Ιντεπεντιέντε να διατηρεί ένα 20% ως ποσοστό μεταπώλησης. Ο ΠΑΟ θα δαπανήσει κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ στα εμπλεκόμενα μέρη της μεταγραφής, μαζί με τους φόρους.

Παναθηναϊκός: Τα όπλα του στη μάχη για Παλάσιος

Τα όπλα που είχε με το μέρος του η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι ήταν η επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί γενικά στην Ευρώπη και το γεγονός ότι σε λίγους μήνες, βάσει συμβολαίου, θα μπορούσε να διαπραγματευθεί ως ελεύθερος τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Επίσης η Ιντεπεντιέντε βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και έχει οφειλές προς τον Παλάσιος που πρέπει να καλύψει.

Η Ιντεπεντιέντε πριν από δύο χρόνια είχε αγοράσει το 50 % των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή από την Πατσούκα έναντι του ποσού των 2.3 εκατομμύρια ευρώ. Το τάιμινγκ της ύπαρξης του Παναθηναϊκού έκατσε λες και ήταν… παραγγελιά για τους Μεξικάνους.

 Η φόρμουλα βρέθηκε στο 1.75 εκατομμύρια δολάρια (800 χιλιάδες η Ιντεπεντιέντε και 950 χιλιάδες η Πατσούκα, καθαρά).

Οι Μεξικάνοι παραιτήθηκαν της ρήτρας, ενώ ο Παναθηναϊκός ανέλαβε να πληρώσει και τους φόρους που αναλογούν στη μεταγραφή, αυξάνοντας το συνολικό ποσό δαπάνης κοντά στα 2 εκατομμύρια  ευρώ.

Παλάσιος: Η καριέρα του

Ο Παλάσιος έκανε τα πρώτα του βήματα σε μία τοπική ακαδημία της περιοχής (Λος Λεοντσίτος), πριν τον ανακαλύψουν οι σκάουτερ της Μπόκα Τζούνιορς στις μικρές ηλικίες και τον εντάξουν στο δυναμικό της.

Αφού αγωνίστηκε στις ακαδημίες της Μπόκα, στη συνέχεια έπαιξε στην πρώτη ομάδα. Μέτρησε έξι συμμετοχές μέχρι το καλοκαίρι, οπότε η Μπόκα τον παραχώρησε ως δανεικό στην ομάδα όπου έκανε το ντεμπούτο του, την Ουνιόν Σάντα Φε ( 6 συμμετοχές, 1 γκολ) και κατόπιν στην Άρσεναλ Σαραντί (18 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ).

Η Μπόκα αποφάσισε να διακόψει το δανεισμό του τον Ιανουάριο του 2015 και τελικά ο Παλάσιος απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε 20 αγώνες, πετυχαίνοντας 6 γκολ και δίνοντας 3 ασίστ, σε μία σεζόν που πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή με τη φανέλα της.  Συνολικά αγωνίστηκε συνολικά 45 ματς με 8 γκολ και 5 ασίστ.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Ταγιέρες (καταγράφοντας 38 συμμετοχές με 12 γκολ και 2 ασίστ), μετά στην Πατσούκα  (36 ματς, 8 γκολ, 8 ασίστ) . Η Πατσούκα τον πούλησε στην Ιντεπεντιέντε έναντι 2.3 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2019 και από ‘κεί δόθηκε δανεικός (με «ενοίκιο» 300 χιλ. ευρώ) στην Νιούελς Ολντ Μπόις τον Γενάρη του 2020.

Πριν επιστρέψει στην Ιντεπεντιέντε όπου αποτέλεσε μέχρι σήμερα βασικό της στέλεχος στο δεξί φτερό της μεσοεπιθετικής της γραμμής.

Ο Παναθηναϊκός τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, έχοντας μεγάλες προσδοκίες και φέρνοντας εις πέρας στο… 90’ τη μεταγραφική του βόμβα για το φετινό καλοκαίρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play