ΕΛΣΤΑΤ: 28,9% του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού πέρυσι

ΕΛΣΤΑΤ: 28,9% του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού πέρυσι
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 28,9% ανήλθε το ποσοστό του πληθυσμού της χώρας που βρίσκονταν σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση με το 2019, περίπου 1,1%.

Στο 28,9% ανήλθε το ποσοστό του πληθυσμού της χώρας που βρίσκονταν σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση με το 2019, περίπου 1,1%.

Τι έδειξαν τα στοιχεία της έρευνας

Για τις ηλικίες 18-64 ετών ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος στην περίπτωση των ατόμων ηλικίας 18- 64 ετών (31,9%). Από αυτόν τον πληθυσμό, εκτιμάται ότι το 30,2% είναι Έλληνες και το 54% είναι αλλοδαποί που διαμένουν στην Ελλάδα.

Σε πέντε περιφέρειες (Ιόνια Νησιά, Αττική, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο και Ήπειρος) καταγράφονται ποσοστά κινδύνου φτώχειας χαμηλότερα από αυτό του συνόλου της χώρας, ενώ σε οκτώ (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Δυτική Ελλάδα) τα αντίστοιχα ποσοστά είναι υψηλότερα.

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2.3 % σημείωσε το ΑΕΠ

Το ΑΕΠ της χώρας σημείωσε μείωση 2,3% για το α’ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2020 υπήρξε ανάπτυξη της τάξης του 4,4%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play