Οι υποψήφιοι για τον πάγκο του Παναθηναϊκού
Το στοίχημα του Παναθηναϊκού με τον Γιώργο Βόβορα δεν βγήκε και οι άνθρωποι της ομάδας είναι έτοιμοι να γυρίσουν σελίδα. Ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί παρελθόν και πλέον αναζητείται προπονητής που να μπορεί να βοηθήσει τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η σεζόν και μετά…βλέπουμε. Βέβαια δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός να έρθει από τώρα κάποιος προπονητής που θα αναλάβει μακροχρόνια την ομάδα με την ελπίδα να είναι καλύτερη επιλογή από τον πρωκάτοχό του.
Τα τελευταία 24ωρα έχουν ακουστεί πολλά ονόματα για τον πάγκο της ομάδας. Κάποια από αυτά, όπως για παράδειγμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Παναγιώτη Γιαννάκη, αγγίζουν τα όρια της φαντασίας. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες πιο προσιτές περιπτώσεις και άλλες που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να απασχολήσουν.
Οι βασικοί υποψήφιοι
Μια γενικότερη εικόνα για το τι υπάρχει στην αγορά δίνει ο δημοσιογράφος Αντώνης Καλκαβούρας στο προσωπικό του blog στο gazzetta.gr. Συγκεκριμένα αναφέρει: Οι δύσκολες περιπτώσεις του Κατσικάρη και του Πρίφτη. Το φλερτ του 53χρονου Νικαιώτη τεχνικού του Παναθηναϊκού κρατάει από το 2014, όταν ο Μάνος Παπαδόπουλος τον προσέγγισε για να αναλάβει την ομάδα. Η υπόθεση δεν προχώρησε τότε και μετά από λίγους μήνες ο «Ισπανός» ανέλαβε την Εθνική Ελλάδας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Αλβέρτης τηλεφώνησε στον πρώην εκπρόσωπό του Κώστα Παπαδάκη, που εκπροσωπεί και τον διαθέσιμο για την ώρα, Φώτη Κατσικάρη και θέλησε να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του.
Ο ατζέντης του έμπειρου Έλληνα προπονητή, ο οποίος από το 2005 και μετά (αν εξαιρέσουμε ένα μικρό πέρασμα από τον Άρη) ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες για το project και τον σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν και ο “Φράγκι” επιφυλάχθηκε να επιστρέψει, όταν θα είναι σε θέση να γίνει πιο σαφής.
Υπό το ίδιο πρίσμα, ανάλογη επαφή έγινε και με τον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο από την Ούνικς Καζάν και παρ’ ότι λείπει σχεδόν 3,5 χρόνια από την Ελλάδα και θέλει να επιστρέψει, έχει ηθικούς δεσμούς με τον πρόεδρο της ομάδας και θα έφευγε μόνο αν του άναβε το «πράσινο φως». Κάτι που για την ώρα δεν δείχνει καθόλου πιθανό, τουλάχιστον μεσούσης της σεζόν. Η περίπτωσή του είναι πιθανό να απασχολήσει τους «πράσινους» το ερχόμενο καλοκαίρι, αν κι εφόσον καταλήξουν σε υπηρεσιακό προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο 52χρονος τεχνικός, άλλωστε, συνεργάστηκε για ένα διάστημα και με τους δύο γενικούς διευθυντές, ως assistant-coach της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2014 (με υπηρεσιακό προπονητή τον “Φραγκι” και αρχηγό τον Διαμαντίδη).
Ο Παπαθεοδώρου είναι η πιο ρεαλιστική και προσιτή λύση για το καλοκαίρι!
Ο νυν προπονητής της ΑΕΚ βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, έχοντας διανύσει αρκετά χιλιόμετρα σε όλες τις βαθμίδες της προπονητικής για να δικαιούται την ευκαιρία. Αν μάλιστα καταφέρει να εκθρονίσει με την «Ένωση» τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, τότε θα αυξήσει αισθητά τις μετοχές του, που είναι ήδη αυξημένες. Επαναλαμβάνω όμως, ότι θα απασχολήσει τους «πράσινους» (αν δεν το έχει κάνει ήδη μονομερώς), μόνο μετά το τέλος της σεζόν, οπότε και τελειώνει το συμβόλαιό του.
Ο Κάτας και οι Ισραηλινοί της Τσεχίας
O 46χρονος τεχνικός και πρώην συμπαίκτης του “Φράγκι“ και του team manager, Γιώργου Καλαϊτζή στον Παναθηναϊκό (τη σεζόν 1999-2000), δεν είναι κρυφό ότι βρίσκεται στα υπ’ όψιν της ομάδας για το καλοκαίρι. Με τον δεύτερο, μάλιστα, η σχέση του έχει επισφραγιστεί με κουμπαριά, ενώ δεδομένη είναι η συμπάθεια που υπάρχει προς το πρόσωπο του από την «πράσινη» κερκίδα. Ο Όντεντ Κάτας, άλλωστε, έκλεισε την καριέρα του – λόγω τραυματισμού – ως πρωταθλητής Ευρώπης με τους «πράσινους (το 2000 στην Θεσσαλονίκη) και όλα αυτά τα χρόνια, έχει κρατήσει μία καλή επαφή με την διοίκηση του «τριφυλλιού». Ωστόσο, η περίπτωσή του εξετάζεται μόνο για το καλοκαίρι, καθώς δεσμεύεται με ισχυρό συμβόλαιο με την Χάποελ Ιερουσαλήμ.
Από το Ισραήλ, προτάθηκαν και οι περιπτώσεις του Ορέν Αμιέλ (νυν προπονητή της Νίμπουρκ και πρώην συνεργάτη του Κάτας), αλλά και του ομοσπονδιακού τεχνικού της Τσεχίας, Νένο Γκίνζμπουργκ, οποίος τα πήγε περίφημα στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο (πρόκριση στην 8άδα), ωστόσο με εξαίρεση τον Κάτας (για τους λόγους που περιγράψαμε), κανένας άλλος Ισραηλινός προπονητής δεν έχει το ειδικό βάρος για να κάτσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Ο Μανωλόπουλος και ο Δέδας
Και οι δύο προπονητές, που μάλιστα εκπροσωπούνται από τον ίδιο ατζέντη, θα μπορούσαν κάλλιστα να αναλάβουν αύριο το πρωί την ομάδα και να την οδηγήσουν, είτε μαζί ως συνεργάτες, είτε ο καθένας ξεχωριστά στην μεταβατική περίοδο μέχρι το τέλος της σεζόν.
Ο πρώτος έχει παρελθόν στην ομάδα, καθώς ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου επί των ημερών του Πεδουλάκη και του Ιβάνοβιτς (2012-2015), ενώ διετέλεσε συνεργάτης του Φραγκίσκου Αλβέρτη (το 2014) και υπηρεσιακός (το 2015), όταν απομακρύνθηκε ο νυν Μαυροβούνιος τεχνικός της Μπασκόνια. Επομένως, είναι άνθρωπος που έχει ζήσει καλά τον οργανισμό και συνδέεται με σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης με τους δύο ανθρώπους που αποφασίζουν (τον Διαμαντίδη τον πρόλαβε και ως παίκτη). Στα συν του, πέραν από την εμπειρία του, το ότι γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την βασική αντίπαλο του «τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα, καθώς ήταν προπονητής της μέχρι και πριν από τρία χρόνια.
Ο δεύτερος ανήκει στην νέα γενιά των φερέλπιδων Ελλήνων προπονητών που εργάζονται με επιτυχία στο εξωτερικό (Χάποελ Χολόν) και διψάει για την ευκαιρία στο υψηλότερο επίπεδο. Ακόμη και ως συνεργάτης με αυξημένες αρμοδιότητες, κάτι σαν associate head-coach που λένε και στο ΝΒΑ. H απάντησή που έδωσε όταν τον ρώτησαν οι Ισραηλινοί συνάδελφοι, τα λέει όλα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας