Πώς να μην κολλάει ο υπολογιστής μου
Από τότε που μπήκαν στην καθημερινότητά μας οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι μας, με το «προσδόκιμο ζωής» να ποικίλει ανάλογα με τη χρήση που γίνεται από τον καθένα.
Αυτή όμως, η χρήση είναι που επηρεάζει και το πόσο θα «κολλάει» είτε ο επιτραπέζιος υπολογιστής είτε ο φορητός. Για παράδειγμα, ένα από τα πιο συχνά λάθη που γίνονται είναι το άνοιγμα πολλών καρτελών με αποτέλεσμα η συσκευή να μην μπορεί να ανταποκριθεί σωστά. Άλλωστε, το »κόλλημα» είναι το βασικότερο… σύμπτωμα του υπολογιστή μας που μαρτυρά ότι κάτι δεν πάει καλά.
Επίσης, το γεγονός ότι μπορεί να προέρχεται από πάρα πολλούς λόγους, κάνει την επίλυση αυτού του προβλήματος ακόμα δυσκολότερη, τόσο για τους απλούς χρήστες, όσο και για τους τεχνικούς. Για αυτό πριν πάρουμε την απόφαση να επισκεφθούμε τεχνικό ή να κάνουμε φορμάτ, ας δούμε μερικές λύσεις που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας:
Να γίνει επανεκκίνηση
Όσο απλό και αν ακούγεται, για πολλούς λόγους μια επανεκκίνηση μπορεί να αυξήσει τις επιδόσεις του υπολογιστή, ειδικά αν χρησιμοποιείται συχνά η αναστολή λειτουργίας, αντί να κλείνετε και να ανοίγετε ξανά τον υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να κάνετε τουλάχιστον μια κάθε 24 ώρες λειτουργίας.
Να κλείνετε τα προγράμματα που τρέχουν στο παρασκήνιο ή ξεκινούν μόνα τους
Από τους ποιο συχνούς λόγους αργής λειτουργίας είναι οι εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο (background) ή ξεκινούν αυτόματα σε κάθε εκκίνηση του υπολογιστή. Αυτές μπορεί να είναι προγράμματα ή διεργασίες που ξεκινούν μαζί με τα Windows, ή κάποιο πρόγραμμα που προσπαθήσατε να κλείσετε και έμεινε ανοιχτό. Πατώντας όμως, Control+Alt+Delete μπορείτε στο «Τέλος Διεργασιών» να τερματίσετε ό,τι δεν θέλετε.
Να υπάρχει ένα κάλο Antivirus
Από τις βασικές χρήσεις του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή αν όχι η κυριότερη- είναι το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, συνήθεια όμως που μπορεί να είναι μοιραία «κολλώντας» κάποιον ιό. Άρα, σε αυτή την περίπτωση ένα καλό Antivirus είναι ό,τι πρέπει.
«Ναι» στις αναβαθμίσεις αλλά με προσοχή
Πρέπει πάντα να έχουμε εγκατεστημένες τις τελευταίες αναβαθμίσεις των Windows (updates) καθώς μπορεί να περιέχουν σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις ή/και στην ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας