Παναθηναϊκός Λεωφόρος: Σχέδια του Αλαφούζου για επιστροφή στο «Απόστολος Νικολαϊδής»

Παναθηναϊκός Λεωφόρος: Σχέδια του Αλαφούζου για επιστροφή στο «Απόστολος Νικολαϊδής»
Παναθηναϊκός Λεωφόρος: Την επιστροφή του Παναθηναϊκού στο «πράσινο» σπίτι του από τη σεζόν 2021-2022 σκέφτεται ο Γιάννης Αλαφούζος.

Να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στο «Απόστολος Νικολαϊδής» μέχρι να υπάρξει οριστική λύση στο θέμα του γηπέδου στο Βοτανικό σκέφτονται στο “τριφύλλι”. Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άντρας της ομάδας, Γιάννης Αλαφούζος, σκέφτεται η ομάδα να αγωνίζεται από τη σεζόν 2021-2022 στη φυσική της έδρα ως ότου διευθετηθεί το ζήτημα με το νέο γήπεδο.

Σύμφωνα με τη Live Sport, το γεγονός ότι αυτό δεν θα γίνει από το επόμενο πρωτάθλημα έγκειται στο ότι λόγω της πανδημίας, ο Παναθηναϊκός θέλει να μείνει στο ΟΑΚΑ, αφού θα έχει τη δυνατότητα να κόβει περισσότερα εισιτήρια, δεδομένου της μείωσης της παρουσίας του κόσμου. Επιπλέον, η Λεωφόρος χρειάζεται βελτιωτικές αλλαγές και ανακαίνιση ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει ματς της Super League, κάτι που απαιτεί χρόνο.

Πάντως, ο Γιάννης Αλαφούζος παίρνει πρωτοβουλίες και για αυτό το λόγο συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Τάκη Μαλακατέ, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν και για το κονδύλι των 7 εκατομμυρίων της Περιφέρειας. Ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» ελπίζει πάντως σε καλή συνεργασία με τη «Μάνα του λόγου» και για αυτό αποφάσισε με προσωπική χορηγία να ενισχύσει τα ερασιτεχνικά τμήματα, ενώ έβαλε στο τριπάκι και τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο, με τους δύο επιχειρηματίες να είναι έτοιμοι να κινητοποιήσουν εύπορους φίλους της ομάδας για να συνδράμουν και αυτοί.

Λίγα λόγια για το γήπεδο “Απόστολος Νικολαΐδης”:

Χτίστηκε το 1922 και ανακατασκευάστηκε το 2001. Το επίσημο όνομά του είναι αυτό του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού, Απόστολου Νικολαΐδη. Οι περισσότεροι όμως το αποκαλούν “Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας” ή απλά “Λεωφόρο”. Παλαιότερα αναφερόταν πολύ συχνά και ως “Γήπεδο Παναθηναϊκού“. Το “Απόστολος Νικολαΐδης” έχει μια σημαντική θέση στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η πρώτη εξέδρα κατασκευάστηκε το 1928 και για σχεδόν 50 χρόνια το γήπεδο φιλοξένησε τους περισσότερους σημαντικούς εγχώριους και διεθνείς αγώνες.

Ήταν το πρώτο ελληνικό γήπεδο με προβολείς (1938) και το πρώτο που απέκτησε χλοοτάπητα (1958). Έχει χρησιμοποιηθεί από πολλές άλλες ομάδες ως έδρα, μεταξύ αυτών ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Απόλλων, ο Αθηναϊκός και άλλες. Επίσης ήταν η έδρα της Εθνικής Ομάδας για πολλά χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο του γηπέδου λειτούργησε και το πρώτο κλειστό γυμναστήριο της Ελλάδας, από το 1959. Πρόκειται για τον γνωστό “Τάφο του Ινδού”, χωρητικότητας 1.500 θεατών. Στα εγκαίνια του κλειστού ένας δημοσιογράφος αστειεύομενος το αποκάλεσε έτσι, λόγω της στενότητας του χώρου (εκείνη την εποχή παιζόταν η ομώνυμη ταινία του Fritz Lang). Το όνομα τελικά “κόλλησε γάντι” στο γήπεδο.

Ο ΠAO έφυγε από τη Λεωφόρο και μετακόμισε το 1984 στο (καινούριο τότε) Ολυμπιακό Στάδιο. Επέστρεψε στην ιστορική του έδρα το 2000, μετά από έργα που κόστισαν 7.000.000 ευρώ. Έφυγε και πάλι για το ΟΑΚΑ το 2005, επιστρέφοντας προσωρινά το 2007. Ο χρόνος όμως είναι αμείλικτος και το “τριφύλλι” το 2008 έφυγε οριστικά από τη γερασμένη Λεωφόρο, κλείνοντας ένα τεράστιο κομμάτι της ιστορίας του. Ο σύλλογος πλέον, σχεδιάζει να κτίσει το καινούριο γήπεδο στην περιοχή του Βοτανικού, στον Ελαιώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play