Ινδός πλήρωσε 3.500 ευρώ για μια χρυσή προστατευτική μάσκα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας Ινδός δήλωσε πως πλήρωσε περίπου 3.500 ευρώ για μια χρυσή μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό, η οποία φτιάχτηκε στα μέτρα του.
Θα είναι αποτελεσματική για την προστασία από τον κορωνοϊό;
Η… πολύτιμη αυτή μάσκα ζυγίζει 60 γραμμάρια και χρειάστηκαν οκτώ ημέρες για να κατασκευαστεί από τεχνίτες, σύμφωνα με ό,τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης της πλέον, ο Σανκάρ Κουράντε, από την πόλη Πούνε στη δυτική Ινδία. «Είναι μια λεπτή μάσκα και έχει μικροσκοπικούς πόρους που σου επιτρέπουν να αναπνέεις. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι αποτελεσματική για την προστασία από τον κορωνοϊό, αλλά λαμβάνω και άλλα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σανκάρ.
Του αρέσει να φοράει χρυσά κοσμήματα
Όταν κυκλοφορεί έξω ο 49χρονος λέει ότι του αρέσει να φοράει χρυσά κοσμήματα, τα οποία μάλιστα ζυγίζουν ένα κιλό, περιλαμβανομένων ενός βραχιολιού, ενός κολιέ και δαχτυλιδιών σε όλα τα δάκτυλα του δεξιού του χεριού. Ο Κουράντε, η εταιρεία του οποίου κατασκευάζει βιομηχανικά υπόστεγα, φανέρωσε ότι η ιδέα για τη χρυσή μάσκα τού ήρθε όταν είδε ένα ρεπορτάζ για κάποιον που φορούσε μάσκα από ασήμι.
Πώς αντιδρά ο κόσμος όταν τον βλέπει με τη χρυσή μάσκα;
«Ο κόσμος μου ζητάει να βγάλουμε σέλφι. Ξετρελαίνονται όταν με βλέπουν στις (υπαίθριες) αγορές να φοράω την χρυσή μάσκα». Η Ινδία ανήκει στη λίστα με τις χώρες που έχει επιβάλει τη χρήση της προστατευτικής μάσκας σε δημόσιους χώρους σε μια προσπάθεια να ελέγξει την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα, όπου έχουν καταγραφεί περίπου 650.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 18.600 θάνατοι.
Επίσης, θυμίζουμε πως η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 527.241 θανάτους παγκοσμίως από τότε που η Κίνα ανακοίνωσε επισήμως την εμφάνιση της ασθένειας τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Περισσότερα από 11.145.640 κρούσματα του κορωνοϊού έχουν διαγνωστεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας. Τουλάχιστον 5.727.400 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν αποθεραπευτεί. Πάντως, ο αριθμός αυτός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας