Ψωμάκια βουτύρου για πρωινό
Η σημερινή συνταγή είναι εύκολη και νόστιμη και θα κάνει στο σπίτι σας να μυρίσει υπέροχα. Σήμερα ετοιμάζουμε ψωμάκια βουτύρου για πρωινό. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει να τα συνδυάσουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι και δεν θα χάσουμε.
Ψωμάκια βουτύρου για πρωινό: Υλικά συνταγής
Για τα ψωμάκια
- 400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 50 γραμ. Χωριό βούτυρο αγελάδος (σε θερμ. δωμ.)
- 1/3 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 230-240 γραμ. γάλα χλιαρό
Για την επάλειψη
- Χωριό βούτυρο με κρεμώδη υφή / Χωριό soft ελαφρύ / Χωριό Soft με βούτυρο τ. Κερκύρας
- μαρμελάδα πορτοκάλι
Ψωμάκια βουτύρου για πρωινό: Εκτέλεση συνταγής
- Για τα εύκολα ψωμάκια, ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι, τη ζάχαρη και σκορπάμε το βούτυρο με δύο κουταλάκια εδώ κι εκεί πάνω στο αλεύρι.
- Με τα δάχτυλα τρίβουμε τα υλικά να γίνουν όπως η βρεγμένη άμμος. Διαλύουμε το αλάτι στο γάλα.
- Με ένα κουτάλι κάνουμε λακκούβα στη μέση των υλικών και ρίχνουμε το γάλα.
- Με τη λάμα ενός μαχαιριού ανακατεύουμε τα υλικά, κάνοντας κάθετες κινήσεις, σαν να τα κόβουμε.
- Μόλις η ζύμη αρχίσει να ενώνεται σε μπάλα, τη ζυμώνουμε με το χέρι μας.
- Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ αφράτη και να έχει υγρασία χωρίς να κολλάει στα χέρια.
- Αν είναι σκληρή, ραντίζουμε λίγες σταγόνες νερό. Την κάνουμε μια μπάλα.
- Την πατάμε στον πάγκο με την παλάμη να γίνει χοντρό φύλλο με 2 εκ. ύψος.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά μικρό ταψάκι με διάμετρο όσο και η ζύμη (περίπου 20 εκ.).
- Με μικρό κουπ πατ, 4,5 εκ., ή με κοφτερό μαχαίρι (βουτηγμένο σε αλεύρι γιατί η ζύμη είναι ελαφρώς υγρή) κόβουμε δισκάκια ζύμης.
- Τα τοποθετούμε το ένα κολλητά με το άλλο στο ταψάκι.
- Πρέπει να είναι κολλημένα τα μπαλάκια ζύμης και μικρό το ταψάκι για να πάρουν ύψος κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Αφού τα βάλουμε όλα στο ταψί, αλείφουμε με πινέλο λίγο γάλα στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190οC στις αντιστάσεις, κάτω κάτω, για περίπου 30΄, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
- Αν θέλουμε, αφού τα αλείψουμε με γάλα, πασπαλίζουμε κανέλα και ζάχαρη.
- Τρώγονται ζεστά-καυτά, μόλις βγουν από το φούρνο και είναι τέλεια με βούτυρο και μαρμελάδα ή πραλίνα.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας