Τηγανιά με γαύρο, κρεμμυδάκι και θυμάρι

Τηγανιά με γαύρο, κρεμμυδάκι και θυμάρι
Σήμερα ετοιμάζουμε τηγανιά με γαύρο, κρεμμυδάκι και θυμάρι. Ένα φαγητό που μυρίζει καλοκαίρι, εύκολα και γρήγορα στο πιάτο μας.

Τηγανιά με γαύρο, κρεμμυδάκι και θυμάρι. Ο μεζές που θα αγαπήσουν όλοι. Πρόκειται για μία συνταγή μέτριας δυσκολίας με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας. Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Τηγανιά με γαύρο, κρεμμυδάκι και θυμάρι: Δείτε τα υλικά για τη συνταγή

  • 500 γρ. γαύρος, φιλεταρι-σμένος
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • 40 ml ούζο
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τηγανιά με γαύρο, κρεμμυδάκι και θυμάρι: Η διαδικασία για τη συνταγή

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και απλώνουμε τον γαύρο. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα τον γαύρο από την άλλη πλευρά (για να μη σπάσει) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με σαλάτα πράσινη, μαύρες ελιές και ψωμί της αρεσκείας μας.


*Η συνταγή είναι της Νένας Ισμυρνόγλου από το gastronomos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play