Πρόγνωση καιρού: Αλλάζει ο καιρός τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών

Πρόγνωση καιρού: Αλλάζει ο καιρός τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών
Τι αναφέρει η πρόγνωση του καιρού για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Ο καιρός την περασμένη Κυριακή των εκλογών ήταν ηλιόλουστος. Αυτό βοήθησε στο να πάει αρκετός κόσμος στις κάλπες για να ψηφίσει για τις ευρωεκλογές, αλλά και για τοπική αυτοδιοίκηση. Το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει στον β γύρο. Αν και ακόμα είναι νωρίς, οι πρόβλεψη της Ελληνικής μεταιρεολογικής υπηρεσίας αναφέρει ότι την Κυριακή 2 Ιουνίου ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος.

Η ΕΜΥ αναφέρει ότι τη δεύτερη Κυριακή που θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εκλογές της αυτοδιοίκησης στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια.

Σχετικά με τον καιρό στην υπόλοιπη χώρα η πρόγνωση αναφέρει ότι θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ.

Για σήμερα,  Τρίτη στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με αυξημένες συγκεντρώσεις στα ανατολικά και τα νότια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play