Τσιζκέικ με σμέουρα: Δροσερό και ελαφρύ
Η σημερινή συνταγή θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Σήμερα ετοιμάζουμε τσιζκέικ με σμέουρα, ένα ελαφρύ και δροσερό γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Τσιζκέικ με σμέουρα: Υλικά συνταγής
- 150γρ. μπισκότα τύπου πτιμπερ ή digestive
- 60γρ. ανάλατο βούτυρο
Για την κρέμα
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 500γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 100γρ. άχνη ζάχαρη
- 200γρ. φρέσκα σμέουρα
- λίγη μαρμελάδα φρούτα του δάσους ή μαρμελάδα σμέουρο
Τσιζκέικ με σμέουρα: Διαδικασία συνταγής
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
- Στρώνουμε σε ένα τσέρκι ή φόρμα ζαχαροπλαστικής 22 εκατοστών λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε το μείγμα.
- Πιέζουμε ώστε να δημιουργηθεί η βάση. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Χτυπάμε στο μίξερ απαλά το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη.
- Αφού η κρέμα μας γίνει απαλή, γεμίζουμε το τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Απλώνουμε από πάνω στο κέντρο του τσιζκέικ την μαρμελάδα και γύρω-γύρω βάζουμε σμέουρα.
- Πασπαλίζουμε με άχνη, προαιρετικά, στο σερβίρισμα για το γλυκό.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας