Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο τηγάνι

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο τηγάνι
Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο τηγάνι: Μια εύκολη συνταγή για τους λάτρεις του κρέατος.

Μοσχαρίσιες μπριζόλες στο τηγάνι: Μια εύκολη συνταγή για τους λάτρεις του κρέατος.

Υλικά συνταγής

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Χτυπάμε με σφυράκι τις μπριζόλες μας και τις αφήνουμε για 1-2 ώρες πριν τις μαγειρέψουμε εκτός ψυγείου, για να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το λάδι ή το βούτυρο να λιώσει.

Μαγειρεύουμε τις μπριζόλες για 8-10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές, γυρνώντας τις συχνά. Δεν γυρνάμε ποτέ τις μπριζόλες χρησιμοποιώντας πηρούνι, χρησιμοποιούμε λαβίδα ή αν δεν έχουμε, σπάτουλα. Όταν τις αποσύρουμε απο την φωτιά πρέπει οπωσδήποτε να τις αφήσουμε να ξεκουραστούν για 5-6 λεπτά πριν απο το σερβίρισμα, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, ώστε να κρατήσουν τη νοστιμιά και την τρυφερότητα τους.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play