Φακοσαλάτα με τόνο: Αρωματική και νόστιμη
Σήμερα ετοιμάζουμε φακοσάλατα με τόνο, με λίγα υλικά και γρήγορα. Πρόκειται για την ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα. Για να παρασκευάσετε αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε: 350γρ. φακές, 200γρ. τόνος σε κονσέρβα, 1 κρεμμύδι ξερό, 3 τριμμένα καρότα, 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 2 ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης ψητές, 2 φύλλα δάφνης, 2 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 λεμόνι (ο χυμός του), ½ πορτοκάλι (ο χυμός του), ½ κ.γ. κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Φακοσαλάτα με τόνο: Διαδικασία
- Βράζουμε για 5 λεπτά τη φακή και πετάμε το νερό.
- Σε κατσαρόλα με καινούριο νερό, βάζουμε ξανά τη φακή, το κρεμμύδι ολόκληρο και τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει η φακή.
- Αφαιρούμε το κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης, σουρώνουμε τη φακή και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, τα καρότα, τον άνηθο και τον τόνο.
- Ετοιμάζουμε το dressing, χτυπώντας το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το πορτοκάλι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και το προσθέτουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας