Ομελέτα με κολοκυθάκι και κόκκινο κάρυ
Για απαιτητικούς ουρανίσκους η σημερινή συνταγή που σας προτείνουμε. Ετοιμάζουμε ομελέτα με κολοκυθάκι και κόκκινο κάρυ, με λίγα υλικά που καταφέρνουν όμως να κάνουν τη διαφορά.
Ομελέτα με κολοκυθάκι και κόκκινο κάρυ: Υλικά και διαδικασία
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 μικρό κολοκυθάκι
- 1-2 κ.σ. αλεύρι
- ½ φλιτζ. ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 2 μανιτάρια
- ½ πιπεριά πράσινη
- λίγα φύλλα μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 κ..σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. κόκκινο κάρυ
- αλάτι
Ομελέτα με κολοκυθάκι και κόκκινο κάρυ: Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε στη μέση κατά μήκος κι έπειτα σε φέτες το κολοκυθάκι. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και αλευρώνουμε ελαφρά. Βάζουμε στο τηγάνι το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και καθαρίζουμε το τηγάνι από το λάδι.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το κόκκινο κάρυ και αλάτι. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν ελαφρά, προσθέτουμε τα αυγά και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί από κάτω. Την γυρνάμε για μερικά δευτερόλεπτα, ίσα-ίσα να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας