Μπουκατίνι με κόκκινη σάλτσα, αμύγδαλα και παρμεζάνα

Μπουκατίνι με κόκκινη σάλτσα, αμύγδαλα και παρμεζάνα
Μπουκατίνι με κόκκινη σάλτσα, αμύγδαλα και παρμεζάνα για όσους βαρέθηκαν τις κλασσικές επιλογές.

Μπουκατίνι με κόκκινη σάλτσα, αμύγδαλα και παρμεζάνα νόστιμα και εύκολα για όλους. Τα μπουκατίνι είναι η ιδανική επιλογή για όλους εκείνους που έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και επιθυμούν να δοκιμάσουν μία διαφορετική μακαρονάδα.

Μπουκατίνι με κόκκινη σάλτσα, αμύγδαλα και παρμεζάνα: Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. μπουκατίνι (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι

για τη σάλτσα

  • 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ
  • 90γρ. αμύγδαλα άσπρα
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.

  • Kαβουρντίζουμε τα αμύγδαλα.
  • Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 – 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  • Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα αμύγδαλα να πάρουν μία βράση.
  • Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  • Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play