Μπουκατίνι με κόκκινη σάλτσα, αμύγδαλα και παρμεζάνα
Μπουκατίνι με κόκκινη σάλτσα, αμύγδαλα και παρμεζάνα νόστιμα και εύκολα για όλους. Τα μπουκατίνι είναι η ιδανική επιλογή για όλους εκείνους που έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και επιθυμούν να δοκιμάσουν μία διαφορετική μακαρονάδα.
Μπουκατίνι με κόκκινη σάλτσα, αμύγδαλα και παρμεζάνα: Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. μπουκατίνι (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
- 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ
- 90γρ. αμύγδαλα άσπρα
- 1 φλιτζ. παρμεζάνα
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
- Kαβουρντίζουμε τα αμύγδαλα.
- Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 – 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα αμύγδαλα να πάρουν μία βράση.
- Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας