Κολοκυθάκια βραστά σαλάτα: Ένα ελαφρύ και πλήρες γεύμα

Κολοκυθάκια βραστά σαλάτα: Ένα ελαφρύ και πλήρες γεύμα
Κολοκυθάκια βραστά σαλάτα: Ιδανική επιλογή για το μεσημεριανό σας.

Κολοκυθάκια βραστά σαλάτα: Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή, ιδανική επιλογή για μίνι αποτοξίνωση μετά το Πρωτομαγιάτικο γεύμα σας. Πρόκειται για μία συνταγή που δεν χρειάζεται πολύ χρόνο προετοιμασίας, ούτε μαγειρέματος.

Κολοκυθάκια βραστά σαλάτα: Τα υλικά της συνταγής είναι τα εξής

  • 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά,
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος,
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο,
  • ½ κ.γ. μουστάρδα,
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του),
  • αλάτι και πιπέρι.

Η διαδικασία της συνταγής απλή:

  • Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά αλλά δεν κόβουμε τις άκρες.
  • Σε κοχλάζον νερό με λίγο αλάτι, βάζουμε τα κολοκυθάκια να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, ανάλογα και με το πόσο μικρά είναι.
  • Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες. Σε μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Μπορούμε να κόψουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες ή να τα σερβίρουμε ολόκληρα.
  • Πασπαλίζουμε με άνηθο και περιχύνουμε με το μείγμα που φτιάξαμε.
  • Σερβίρουμε και ζεστά και κρύα.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play