Αραίωση στα μαλλιά: Δείτε πότε μπορεί να είναι σημάδι για κάτι σοβαρό

Αραίωση στα μαλλιά: Δείτε πότε μπορεί να είναι σημάδι για κάτι σοβαρό
Η αραίωση στα μαλλιά είναι κάτι που κανείς δεν θέλει, ωστόσο μπορεί να υπάρχει κάτι ανησυχητικό πίσω από την πτώση της τρίχας.

Η αραίωση στα μαλλιά είναι κάτι που όλοι οι άντρες φοβούνται. Η πτώση της τρίχας μπορεί να γίνει από πολλά πράγματα. Το πιο συνηθισμένο, και μέχρι ένα σημείο φυσιολογικό, είναι η γήρανση του οργανισμού. Ωστόσο η ζωή της τρίχας μπορεί να επηρεαστεί και από άλλα πράγματα.

Το 50% των αντρών αντιμετωπίζει προβλήματα φαλάκρας μέχρι τα 50 τους. Η φαλάκρα ξεκινάει συνήθως από την 3η δεκαετία ζωής του άνδρα  και ακολουθεί ένα μοτίβο μιας υποχωρητικής γραμμής τριχών στην κορυφή και τους κροτάφους.

Κάτι αντίστοιχο μπορούν να αντιμετωπίσουν και οι γυναίκες. Αυτό παρουσιάζεται τις περισσότερες φορές μετά την εμμηνόπαυση. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, οι άνθρωποι συνήθως χάνουν 50-100 τρίχες την ημέρα. Αν κάποιος χάνει περισσότερες από αυτές, μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως η απώλεια βάρους, κάποια πρόσφατη γέννα, κάποια χειρουργική επέμβαση, ανάρρωση από μια ασθένεια, ή το έντονο στρες.

Αραίωση στα μαλλιά: Τι πρέπει να προσέξετε

Μια από τις αιτίες για απώλεια μαλλιών είναι η ύπαρξη υπολειτουργίας του θυρεοειδή αδένα. Δηλαδή δεν παράγει αρκετές ορμόνες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, επηρεάζει 15 σε κάθε 1.000 γυναίκες και 1 στους 1.000 άνδρες. Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς με λήψη ημερήσιων χαπιών ορμονικής επαναφοράς.

Η αραίωση στα μαλλιά μπορεί να είναι ακόμα και σημάδι για Καρκίνο.  Ένα παράδειγμα είναι το λέμφωμα Χότζκιν (Hodgkin). Είναι ένας σπάνιος καρκίνος που αναπτύσσεται στο λεμφικό σύστημα.

Τα συνηθισμένα συμπτώματα αυτής της δυνητικά θανατηφόρου κατάστασης περιλαμβάνουν επίμονη κόπωση, πυρετό και οίδημα των λεμφαδένων στον λαιμό, τις μασχάλες, ή την βουβωνική χώρα. Ωστόσο, μπορεί να εκδηλωθεί και με σημαντική αραίωση στα μαλλιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play