Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο
Το πιο κλασικό ελληνικό, κυριακάτικο φαγητό είναι το κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες. Το ετοιμάζετε, το βάζετε στο φούρνο και επιστρέφετε για το οικογενειακό τραπέζι. Συνοδέψτε το µε πράσινες σαλάτες και τραγανό ψωμάκι. Πρόκειται για ένα εύκολο φαγητό που κάθε μέλος της οικογένειας λατρεύει.
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό κατσικάκι χεράκι (μπροστινό πόδι) και παϊδάκια κομμένο σε μερίδες
- 12 πατάτες
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. λεμονοθύμαρο (προαιρετικά)
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε το αρνάκι και το αλατοπιπερώνουμε.
- Ετοιμάζουμε σε μπολ ένα μείγμα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, το σκόρδο.
- Περιχύνουμε με το μισό μείγμα τις πατάτες. Βάζουμε από πάνω το αρνάκι και το περιχύνουμε κι αυτό με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Περιχύνουμε το φαγητό με 1 ½ ποτήρι νερό και σκεπάζουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σκεπασμένο το φαγητό για μία ώρα.
- Ξεσκεπάζουμε το φαγητό, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180οC. Ψήνουμε για περίπου ακόμη 1 ώρα, να πάρει χρώμα και να ψηθεί το αρνάκι.
- Σερβίρουμε.
Το σχόλιο σας