Τζιγεροσαρμάδες: Το ιδανικό ορεκτικό για το πασχαλινό τραπέζι

Τζιγεροσαρμάδες: Το ιδανικό ορεκτικό για το πασχαλινό τραπέζι
Την Κυριακή του Πάσχα σερβίρετε σε συγγενείς και φίλους τζιγεροσαρμάδες.

Οι τζιγεροσαρμάδες είναι ένα από τα αγαπημένα ορεκτικά πολλών και δεν λείπει από τα παραδοσιακά πασχαλινά τραπέζια. Οι τζιγεροσαρμάδες είναι μια εξαιρετική λιχουδιά και σήμερα σας δίνουμε μία εύκολη συνταγή για να τους ετοιμάσετε και εσείς για το εορταστικό σας τραπέζι.

Συνταγή για τζιγεροσαρμάδες

Υλικά συνταγής:

  • 1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια
  • 2 μπόλιες (σκέπες) αρνίσιες ή κατσικίσια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
  • 1 φλιτζανάκι νερό
  • 4 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 αυγό για επάλειψη
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ρίγανη προαιρετικά

Διαδικασία συνταγής

Ζεματίζουμε τη συκωταριά και την κόβουμε σε μικρά ζαράκια. Βάζουμε σε χλιαρό νερό τις σκέπες για να μαλακώσουν και να ανοίξουν. Σε τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τη συκωταριά, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το κουκουνάρι, το ρύζι και τα μπαχαρικά. Στραγγίζουμε τις σκέπες και τις κόβουμε σε μαντηλάκια. Βάζουμε τη γέμιση σε σχήμα κεφτέ και τυλίγουμε όπως τα σαρμαδάκια. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 °C μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play