Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι: Υγιεινό, ελαφρύ και πεντανόστιμο

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι: Υγιεινό, ελαφρύ και πεντανόστιμο
Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι: Μία εύκολη συνταγή γιατί η νηστεία δεν χρειάζεται να είναι άνοστη.

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι: Μπορείτε να το απολαμβάνετε το πρωί με τον καφέ σας ή μετά το δείπνο σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 φαρίνα
  • ½ φλιτζ. ταχίνι
  • 1 ½ φλιτζ.ζάχαρη
  • 1 ξέχειλο ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  • 1 σφηνοπότηρο μπράντι
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρκή
  • 1 φλιτζ. καρυδόψιχα (χοντροαλεσμένη)
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • ½ φλιτζ. σταφίδες ξανθές

Διαδικασία συνταγής

  • Ανακατεύουμε με σύρμα το ταχίνι με το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες. Όταν η ζύμη μας είναι κάπως πηχτή αλευρώνουμε ελαφρά τις σταφίδες και και τις προσθέτουμε στη ζύμη. Ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Ρίχνουμε στο ταψί την ζύμη, να έχει πάχος περίπου 3 εκατοστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 50 λεπτά να ψηθεί καλά. Αν αρχίσει να αρπάζει η επιφάνεια το σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη προαιρετικά και σερβίρουμε.

πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play