Νοτοπούλου: “Δεν φοβάμαι το πολιτικό κόστος”
Κριτική στους ανθυποψηφίους της, Νίκο Ταχιάο, Γιώργο Ορφανό και Σπύρο Βούγια, για το έργο που επιτέλεσαν στην πόλη τα προηγούμενα χρόνια από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν, άσκησε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Ό,τι είχαν να δώσουν, το έδωσαν. Και αυτό είναι η απουσία έργου», είπε χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου, υπογραμμίζοντας πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποκτήσει την πρώτη γυναίκα δήμαρχο.
«Είναι ορατός ο κίνδυνος να βάλουμε από την πίσω ή την μπροστά πόρτα στη διοίκηση του δήμου τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Όμως δεν είναι μόνο ο Ψωμιάδης. Δυστυχώς, ο Σπύρος Βούγιας άφησε την πόλη στα χέρια του Παπαγεωργόπουλου για να καλύψει μια άλλη δική του προσωπική στόχευση. Ποια είναι η συνεισφορά των κυρίων Ορφανού και Ταχιάου όταν διοίκησαν; Επειδή με τον κ. Ορφανό περάσαμε από το ίδιο υπουργείο μπορούμε να συγκρίνουμε τα πεπραγμένα μας, εγώ σε μικρότερο χρόνο, αυτός σε μεγαλύτερο. Αυτό είναι το παλιό. Όσοι βγήκαν από τα συρτάρια της ιστορίας της πόλης», ανέφερε χαρακτηριστικά η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ερωτηθείσα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και κατά πόσο θα παίξει ρόλο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η κ. Νοτοπούλου απάντησε:
«Θεωρώ ότι είναι μια συζήτηση που εν πολλοίς έχει εκτονωθεί στην περιοχή μας. Ήταν ένας γνήσιος φόβος των Θεσσαλονικέων για το πού πηγαίνουμε και τι εκχωρούμε. Μόλις ενημερώνεται κάποιος τι προβλέπει η Συμφωνία, μόλις θυμάται ότι είναι μια χώρα που αναγκάστηκε να αλλάξει όνομα, Σύνταγμα, να αλλάξει αεροδρόμιο, να ξηλώσει αγάλματα, να αναγνωρίσει ότι η γλώσσα της δεν είναι μακεδονική, καταλαβαίνει ότι έχουμε κερδίσει την ιστορία μας».
Για το ίδιο θέμα αναφέρθηκε στον κ. Ταχιάο λέγοντας: «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που φοβάμαι το πολιτικό κόστος. Ακούω σοβαρά τις ανησυχίες, τις έγνοιες και τις αγωνίες των συμπολιτών μου. Ο ανθυποψήφιος μου πριν από λίγα χρόνια έδινε συνεντεύξεις, λέγοντας να τελειώνουμε με τους μακεδονομάχους. Και σήμερα εμφανίζεται ως άλλος μακεδονομάχος. Αυτό είναι μια κακή πολιτική, μια πολιτική του ψέματος. Δεν θα μπω σε τέτοια ρότα. Εγώ είμαι ειλικρινής και αυτό που με ενδιαφέρει είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει μια ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια».
Απηύθυνε, δε, κάλεσμα για προεκλογικές συνεργασίες σε όσους «εντάσσονται στον προοδευτικό χώρο», ενώ μετεκλογικά είπε πως δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον Νίκο Ταχιάο και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.
«Τη δημοκρατία δεν τη φοβάμαι. Πιστεύω στη συνεργασία. Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, την ώρα της δουλειάς θα πρέπει να συνεργαστούμε, αλλά σε μια προγραμματική βάση. Όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να ενισχυθεί ο δήμος και οι υπηρεσίες θα συνεργαστούμε. Όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες και να δώσουν δουλειές σε φίλους και εργολάβους, εκεί που το κέρδος ελοχεύει, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε».
Δήλωσε «εξαιρετικά επιφυλακτική» όσον αφορά της δημοσκοπήσεις και εκτίμησε πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποκτήσει γυναίκα δήμαρχο μαζί με μία ισχυρή ομάδα που θα βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων θέματα, όπως το νερό, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη διαδημοτική χρήση των ελεύθερων χώρων και τη θαλάσσια συγκοινωνία.
Για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται, είπε: «Κάθε φορά με σοκάρει. Είναι ένας βιασμός. Από την πρώτη μέρα που μπήκα στο γραφείο του πρωθυπουργού περίμενα ότι θα υπάρξουν επιθέσεις, δεν περίμενα όμως την ποιότητα, την ένταση, το μέγεθος».
Σε ερώτηση εάν υπήρξε στιγμή που σκέφτηκε να αποσυρθεί, απάντησε: «Πολλά βράδια, κάνοντας την αυτοκριτική του ο καθένας, μπορεί να λέει “δεν αντέχω, δεν μπορώ να προχωρήσω”. Ωστόσο, το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο λες “θα προχωρήσω”. Γιατί κανένας δεν έχει δικαίωμα να ορίζει τη δικιά μας ζωή, είμαστε στην κρίση του κόσμου».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας