Λαδένια
Σήμερα φτιάχνουμε πεντανόστιμη λαδένια.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής της συνταγής
Υλικά συνταγής
- για τη ζύμη
- 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 φλιτζ. χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- για τη γέμιση
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κονκασέ κομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ψιλοκομμένες φέτες
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βασιλικός αποξηραμένος ή μερικά φύλλα φρέσκο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Βάζουμε το αλεύρι σε λεκανάκι και κάνουμε μια λακουβίτσα.
Προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά σιγά-σιγά και προσθέτουμε το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πετσέτα για να διπλασιαστεί σε όγκο.
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και από πάνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να ψηθεί καλά. Το τελικό αποτέλεσμα, όπως δηλώνει και το όνομα της συνταγής, έχει αρκετό λάδι. Μπορείτε να μειώσετε λίγο την ποσότητα του λαδιού.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας