Σπανάκι: H υπερτροφή με τα πολλαπλά οφέλη

Σπανάκι: H υπερτροφή με τα πολλαπλά οφέλη
Έξι λόγοι που θα σας κάνουν να εντάξετε το σπανάκι στο διατροφολόγιό σας.

Μπορεί να μην αποκτήσετε τα ποντίκια του Ποπάυ, ωστόσο εάν εντάξετε το σπανάκι στο διατροφολόγιό σας σίγουρα θα αποκτήσετε ένα γερό σύμμαχο για την υγεία σας.

Το πράσινο φυλλώδες λαχανικό είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη και το φυλλικό οξύ, τα οποία λειτουργούν σαν συναγερμός, προειδοποιώντας το ανοσοποιητικό ότι προσπαθούν να εισβάλουν στον οργανισμό ιοί και μικρόβια.

Εκτός των παραπάνω, μια μελέτη από την Αυστραλία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα βακτήρια και οι μύκητες χρησιμοποιούν τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β για να παράγουν υποπροϊόντα που ενεργοποιούν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζουν τις λοιμώξεις και να αρχίσουν να τις καταπολεμούν.

Φωτογραφία Pixabay


Το σπανάκι, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, β-καροτένιο βιταμίνες C, Ε και Κ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, χλωροφύλλη, άλατα ιωδίου και σαπωνίνες. Είναι πολύ καλό στη σωστή λειτουργία του εντέρου και κατά της αναιμίας. Επίσης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος.

Έξι  λόγοι που πρέπει να τρώτε σπανάκι

  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση
  • Βελτιώνει την όραση
  • Σπανάκι για υγιές δέρμα
  • Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
  • Το σπανάκι ενισχύει το ανοσοποιητικό
  • Αντικαρκινική προστασία

Φωτογραφία Pixabay


Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες έχουν μελετήσει εκτενώς τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σπανακιού, κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες).

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «International Journal of Cancer», βρέθηκε ότι ορισμένα είδη φλαβονοειδών που υπάρχουν στο σπανάκι συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play