Νηστίσιμη σοκολατόπιτα με φράουλες
Μία εύκολη συνταγή για νηστίσιμη σοκολατόπιτα με φράουλες, που κανείς δεν θα καταλάβει ότι της λείπει κάτι.
Υλικά συνταγής
- 1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ⅓ φλιτζ. κακάο άγλυκο
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπέικιν
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 φλιτζ. νερό
- 5 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 στικ βανίλιας
- 1 κ.σ. λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
- 10 φράουλες κομμένες στα 4
- άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν και το αλάτι.
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το νερό, το ξύδι, τη βανίλια και το λάδι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στα υγρά, χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
- Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες μέσα στο ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε φούρνο για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη ή λιώνουμε σε μπαιν μαρί 1 κουβερτούρα με 2 κ.σ. ηλιέλαιο και περιχύνουμε.
πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας