Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας
Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας: Ιδανικά για την περίοδο της νηστείας.

νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας είναι μια εύκολη συνταγή για όσους νηστεύουν αυτή την περίοδο.

Υλικά συνταγής

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 1 βανίλια
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι καλής ποιότητας κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο

Διαδικασία συνταγής

  • Σε μπολ, χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Έπειτα προσθέτουμε τον μισό χυμό πορτοκαλιού, τη βανίλια, την κανέλα, το γαρίφαλο και λίγο αλεύρι ακόμη.
  • Διαλύουμε την σόδα φαγητού μέσα στον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού με προσοχή, πάνω από το σκεύος που χρησιμοποιούμε, γιατί θα αφρίσει και αν χυθεί, θέλουμε να πέσει μέσα στο μείγμα μας.
  • Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια και μην ανοίγει – σκάει. Πλάθουμε την ζύμη σε πλεξούδες.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC.
  • Βάζουμε, επίσης, σε ένα πιάτο την καστανή ζάχαρη. Με προσοχή βουτάμε την πάνω πλευρά από τα κουλουράκια μας στη ζάχαρη και βάζουμε στο ταψί.
  • Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, όχι παραπάνω, για να είναι μαλακά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

πηγή: Cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play