Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος σε κουρκούτι

Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος σε κουρκούτι
Παραδοσιακή η συνταγή της ημέρας. Σήμερα φτιάχνουμε μπακαλιάρο σε κουρκούτι.

Η συνταγή της ημέρας: Μπακαλιάρος σε κουρκούτι.

Υλικά και διαδικασία συνταγής

Υλικά συνταγής

Για το μπακαλιάρο

  • 1 κιλό μπακαλιάρος σε φέτες
  • 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο

Για το κουρκούτι

  • 1 φλιτζ. αλεύρι
  • ⅓ φλιτζ. νερό
  • 2-3 κ.σ. ξύδι

Διαδικασία συνταγής

Για το μπακαλιάρο

  • Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο.
  • Κόβουμε το μπακαλιάρο σε φέτες και τον βυθίζουμε σε κρύο νερό.
  • Αλλάζουμε κάθε 3 ώρες το νερό.
  • Η παραπάνω διαδικασία πρέπει να κρατήσει από 12 μέχρι 24 ώρες.
  • Στραγγίζουμε τα κομμάτια του ψαριού.
  • Αφού ετοιμάσουμε το κουρκούτι σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω, περνάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου απο το κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Για το κουρκούτι

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό και το ξύδι, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

Είναι έτοιμο για χρήση.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play