Η συνταγή της ημέρας: Λαγάνα
Η συνταγή της ημέρας: Λαγάνα.
Υλικά και διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 750γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 φλιτζ. χλιαρό νερό
- 2 κ.σ. σουσάμι
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Κάνουμε μια λακούβα στο αλεύρι και προσθέτουμε το λαδι και το 1 φλιτζάνι νερό.
- Ζυμώνουμε σιγά-σιγά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο νερό.
- Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να μην κολλάει η ζύμη στη λεκάνη.
- Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε δυνατά για 5 λεπτά.
- Σκεπάζουμε η ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
- Αφού φουσκώσει τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες. Ανοίγουμε κάθε ζυμάρι σε σχήμα λαγάνας με πάχος περίπου 2 εκατοστά.
- Κάνουμε με τα δάχτυλα μας βαθουλώματα στη ζύμη.
- Βάζουμε τις λαγάνες σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Τις ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν άλλα 20 λεπτά.
- Τις ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC μέχρι να ροδίσουν οι λαγάνες μας.
Πηγή: Cooklos.gr
Το σχόλιο σας