Η συνταγή της ημέρας: Λαγάνα

Η συνταγή της ημέρας: Λαγάνα
Παραδοσιακή η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε λαγάνα.

Η συνταγή της ημέρας: Λαγάνα.

Υλικά και διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 750γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. σουσάμι

Διαδικασία συνταγής

  • Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  • Κάνουμε μια λακούβα στο αλεύρι και προσθέτουμε το λαδι και το 1 φλιτζάνι νερό.
  • Ζυμώνουμε σιγά-σιγά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο νερό.
  • Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να μην κολλάει η ζύμη στη λεκάνη.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε δυνατά για 5 λεπτά.
  • Σκεπάζουμε η ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
  • Αφού φουσκώσει τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες. Ανοίγουμε κάθε ζυμάρι σε σχήμα λαγάνας με πάχος περίπου 2 εκατοστά.
  • Κάνουμε με τα δάχτυλα μας βαθουλώματα στη ζύμη.
  • Βάζουμε τις λαγάνες σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Τις ξανασκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν άλλα 20 λεπτά.
  • Τις ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC μέχρι να ροδίσουν οι λαγάνες μας.

Πηγή: Cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play