Η συνταγή της ημέρας: Φασόλια γίγαντες

Η συνταγή της ημέρας: Φασόλια γίγαντες
Παραδοσιακή η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε φασόλια γίγαντες.

Η συνταγή της ημέρας: Φασόλια γίγαντες.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φασόλια γίγαντες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο κομμένο σε ζάρια
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 800γρ. ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. νερό ζεστό
  • ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια σε κρύο νερό.
  • Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε με κρύο νερό να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε άλλη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 7-8 λεπτά μέχρι να γυαλίσει.
  • Προσθέτουμε το σέλινο, το σκόρδο και το καρότο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και το ½ φλιτζ. νερό και ανακατεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά.
  • Έπειτα προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μόλις μαλακώσουν τα φασόλια τα αδειάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τη σύβραση, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ½ φλιτζ. ζεστό νερό (ή νερό από τα φασόλια).
  • Ανακατεύουμε να πάει η σύβραση παντού.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
  • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να μείνουν με το λάδι τους.
  • Ενδιάμεσα ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί ζεστό νερό.

Πηγή: Cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play