Στέφανος Τσιτσιπάς: Θρίαμβος και στη Μασσαλία (vid)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θρίαμβος και στη Μασσαλία (vid)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 2-0 σετ τον Μικαΐλ Κουκούσκιν στον τελικό του Open 13 της Μασσαλίας και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του, μετά τη Στοκχόλμη τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έλαμψε και στη Μασσαλία.

Ο Έλληνας τενίστας νίκησε την Κυριακή (24/2/19) στον τελικό 7-6, 7-5 τον Μιχαήλ Κουκούσκιν, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση στο τουρνουά Open 13 Provence.

https://www.youtube.com/watch?v=DjWXBLo5xSk

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η δεύτερη κούπα

Πρόκειται για τον δεύτερο σημαντικό τίτλο της καριέρας του Έλληνα τενίστα, μετά τον περσινό στη Στοκχόλμη, με τον 20χρονο πρωταθλητή να βρίσκεται πλέον στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης, που θα ανακοινώσει τη Δευτέρα η ATP, όντας παράλληλα σε «απόσταση βολής» από την πρώτη δεκάδα του πλανήτη.

Ο αγώνας

O Έλληνας τενίστας σέρβιρε πρώτος και, κρατώντας σχετικά άνετα το σερβίς του, κατέκτησε το πρώτο game, με τον 31χρονο αντίπαλό του να απαντά κάνοντας το 1-1, πριν ο Στέφανος ανακτήσει το προβάδισμα (2-1).

Στο τέταρτο game του πρώτου σετ έγινε μάχη με τον Καζάκο τενίστα να ισοφαρίζει με δυσκολία σε 2-2.

Ακολούθησε το 3-2 από τον Τσιτσιπά με love service game, ενώ με τον ίδιο τρόπο ο Κουκούσκιν έφερε τα games πάλι σε ισορροπία (3-3).

Ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε το έβδομο game με συνοπτικές διαδικασίες, ανακτώντας το προβάδισμα (4-3), με τον αντίπαλό του να υπερασπίζεται το σερβίς του ισοφαρίζοντας σε 4-4, βλέποντας όμως στη συνέχεια τον Στέφανο να κάνει το 5-4 με τον τέταρτο άσο του στον τελικό.

Εν συνεχεία ο Κουκούσκιν ισοφάρισε σε 5-5, με τον Τσιτσιπά να αντιδρά άμεσα, κάνοντας το 6-5, για να κατακτήσει εν συνεχεία το πρώτο σετ, εν μέσω αποθέωσης.

Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε το πρώτο game με love service game, ο Κουκούσκιν έκανε το 1-1, ωστόσο με ευκολία ο Τσιτσιπάς πήρε εκ νέου το προβάδισμα (2-1).

Στη συνέχεια ο τενίστας από το Καζακστάν ισοφάρισε σε 2-2, ενώ με break έκανε το 3-2. O Kουκούσιν με άσο κατέκτησε και το έκτο game (2-4), ο Τσιτσιπάς μείωσε (3-4), ωστόσο ο 31χρονος πήρε το όγδοο game (3-5).

Σε εκείνο το σημείο πάντως ο Στέφανος έδειξε τα τεράστια ψυχικά του αποθέματα και, βγάζοντας πάθος και ψυχή στο κορτ, έ ισοφάρισε σε 5-5 και προηγήθηκε με 6-5, για να κατακτήσει το σετ στο τάι μπρέικ με 7-5.

https://twitter.com/TennisTV/status/1099694627655991297

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play