Η συνταγή της ημέρας: Κεμπάπ με σπιτική κέτσαπ σε πιτούλες
Η συνταγή της ημέρας: Κεμπάπ με σπιτική κέτσαπ σε πιτούλες.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
για το κεμπάπ
- 500γρ. κιμάς αρνίσιος
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 8 πιτούλες αράβικες
- 1 αυγό μεγάλο
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ⅓ φλιτζ. δυόσμος
- ⅓ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
για τη σπιτική κέτσαπ
- 8 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία συνταγής
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί εκτός απο τις πιτούλες και τα υλικά για την σπιτικη κέτσαπ.
- Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα σε κυλινδρικό μέγεθος ,ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε.
- Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.
- Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, σε ταψάκι με ελάχιστο νερό και λάδι.
- Όταν τα κεμπάπ μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 20 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο.
- Εναλλακτικά, λαδώνουμε καλά τη σχάρα του φούρνου μας και τοποθετούμε τα κεμπάπ πάνω στη σχάρα.
- Κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ταψάκι με νερό ώστε να τρέχουν μέσα τα ζουμιά από τα κεμπάπ. Ψήνουμε στους 180 °C.
- Ψήνουμε στο φούρνο τις πιτούλες για μερικά λεπτά.
- Την ώρα που ξεκουράζουμε τον κιμά μας, φτιάχνουμε τη σπιτική κέτσαπ αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί.
- Σερβίρουμε τα κεμπάπ μας ζεστά, με τις πίτες και τη σπιτική κέτσαπ.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας