Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με κρεμμυδάκια στιφάδο και μανιτάρια
Η συνταγή της ημέρας: Χοιρινό με κρεμμυδάκια στιφάδο και μανιτάρια.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 1 φλιτζ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
- 200γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες ώριμες περασμένες από το μπλέντερ ή ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι ζωμός λαχανικών ή νερό
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνη
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές, να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα, το ζωμό ή το νερό, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε το φαγητό και ελέγχουμε αν χρειάζεται κι άλλο νεράκι για να συμπληρώσουμε.
- Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Το σχόλιο σας