Η συνταγή της ημέρας: Λιγκουίνι με γκοργκοντζόλα και σάλτσα ντομάτας

Η συνταγή της ημέρας: Λιγκουίνι με γκοργκοντζόλα και σάλτσα ντομάτας
Εύκολη και γευστική η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Λιγκουίνι με γκοργκοντζόλα και σάλτσα ντομάτας

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. λιγκουίνι ή άλλα μακριά ζυμαρικά
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κούπες σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες
  • 100γρ. γκοργκοντζόλα γλυκιά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι

Διαδικασία συνταγής

-Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

-Μόλις πάρει βράση η σάλτσα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δεκαπέντε λεπτά.

-Παράλληλα, σε κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν.

-Προσθέτουμε στη σάλτσα τη γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, και το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν σάλτσα όλα τα ζυμαρικά, για ένα λεπτό περίπου και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο βασιλικό.

Η συνταγή της ημέρας: Λιγκουίνι με γκοργκοντζόλα και σάλτσα ντομάτας

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play